ALEXANDRA ADORNETTO

Tek joj je 16, a već objavljuje treću knjigu

15.01.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Dok mnogi tinejdžeri svoje praznike i ostalo slobodno vrijeme koriste za ljenčarenje i zabavu, Australka Alexandra Adornetto ih koristi za pisanje knjiga. Uskoro joj izlazi već treća knjiga, a tek joj je šesnaest godina

Alexandra pohađa posljednu godinu gimnazije u Melbourneu, prvi je roman napisala kad joj je bilo tek 13 godina, a zvao se 'The Shadow Thief'. Roman je tiskan 2007. kada je Alexandra imala 15. Nakon toga je napisala i izdala drugi roman 'The Lampo Circus', a ovih joj je dana izdan i treći – 'Von Gobstopper's Arcade'. Osim toga, Alexandra priznaje da već ima ideju i za četvrti roman, a nada se da će biti gotov do njezinog 18. rođendana.

Alexandra priča da su je pisanje i knjige oduvijek zanimali jer je od djetinjstva okružena knjigama budući da su joj roditelji učitelji. Na pisanje ju je potakla predstava o Petru Panu, koja je se posebno dojmila. Ističe da su mnogi, uključujuči njezine roditelje, smatrali kako je pisanje knjige kratkoročni projekt od kojeg će brzo odustati, stoga su se iznenadili kada su shvatili dokle je došla.

Kaže da je pronašla sve australske izdavače i svima poslala dio knjige kada je bila gotova do pola. Trebalo im je dugo da odgovore, no na kraju se to ipak dogodilo. Također ističe da ima određen broj riječi koje mora napisati u jednom danu i toga se uvijek drži te joj kasnije ostaje vremena i za druženje s prijateljima.