LEJLA FILIPOVIĆ:

'Tariku nisam dala da otkupi moju krunu'

  • Autor: Agencija Vlm
  • Zadnja izmjena 12.06.2011 12:58
  • Objavljeno 12.06.2011 u 09:24
Lejla Filipović

Lejla Filipović

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Titula najljepše Hrvatice 1998. Lejli Filipović, tada Šehović, budi lijepa, ali i podosta ružnih sjećanja jer joj je kruna nakon izbora bila oduzeta. Uoči današnjeg izbora Miss Hrvatske 2011, lijepa Lejla prisjetila se kako je izgledala godina u kojoj je nosila krunu i lentu najljepše djevojke u zemlji

Miss Hrvatske 1998. Lejla Filipović prisjetila se kako je izgledala godina dana u kojoj je bila najljepša Hrvatica i zašto njezini sinovi još ne znaju da im je mama bila Miss.

Potrgana prtljaga

'Kod mene je sve bilo 'naopako' i ništa u mom slučaju nije bilo normalno. Kako zbog oduzimanja krune nisam bila baš u najboljim odnosima s direkcijom, nisam poput ostalih misica imala obaveze nakon povratka sa svjetskog izbora na Sejšelima', priča Lejla vrteći u sjećanju slike iz te 1998. Kada su joj stavljali krunu na glavu, kaže da je bila jako sretna jer je to značilo da je dobila i automobil.

Katarina Banić:

'Drukčije sam sve to zamišljala, mislila sam da ću imati više obveza i putovanja, ali nakon povratka iz Kine sa svjetskog izbora nisam više imala nikakvih zadataka, malo sam razočarana time', kaže Katarina. Žao joj je što se malo truda ulaže u izbor koji bi trebao biti važniji i veličanstveniji od izbora za miss sela ili nekog sličnog. Prije odlaska u Kinu Katarini nitko nije održao mali tečaj šminkanja ili hodanja po pisti, uglavnom - bila je prepuštena sama sebi.

'Slično iskustvo imale su i neke druge djevojke koje su došle u Kinu, a recimo natjecateljica iz Venezuele godinu je dana bila na pripremama za svjetski izbor. Njoj je trebalo 15 minuta da se odjene i našminka te izgleda spektakularno ,dok smo mi ostale za takav izgled morale uložiti nekoliko sati da bismo bile poput nje', objašnjava Katarina. Svojoj će nasljednici biti na usluzi i rado će joj pomoći i prenijeti iskustvo jer ne bi htjela da se njezina priča ponovi i nekoj drugoj djevojci.

'Čini mi se da mi je jedan od motiva za prijavu na izbor bila  upravo mogućnost osvajanja automobila, tako da je prva misao koja mi je prošla kroz glavu kada su mi stavljali lentu bila: Super, dobila sam auto! No na kraju ga nisam ni dobila', sada s osmijehom priča supruga glumca Tarika Filipovića. Zbog peripetija zbog krune, njezine pripreme za odlazak na Sejšele bile su zbrda-zdola. U zadnji tren su joj uskočili dizajneri s nekoliko haljina bez kojih je skoro ostala na aerodromu.

'Na samom aerodromu čak su mi pukli koferi, ali snašla sam se nekako i haljine su ostale čitave. Čini mi se da se malo ulaže u pripremu samih djevojaka i cijelu organizaciju tog događaja koji je prije bio jako glamurozan, a sada ponekad izgleda kao da se odvija u nekoj hotelskoj sobi', objašnjava bivša misica. U sjećanju joj je ostao i sam put na Sejšele koji je u odlasku bio savršeno isplaniran od organizatora, no kad su se cure vraćale kućama, prepustili su ih samima sebi.

'Nikada neću zaboraviti to što je Tihana Harapin-Zalepugin u svom privatnom aranžmanu došla na Sejšele kako se ja ne bih osjećala usamljeno. Iako svi pričaju da se cure druže jedne s drugima, to je sve malo napuhnuto jer se ne stignete ni s kim družiti', prisjetila se. Jedina uspomena na miss joj je mala replika krune koju čuva i danas. Suprug Tarik zato ju je prije nekoliko godina htio iznenaditi i kupiti krunu koju je nosila, no Lejla je to odbila.

Kći bi prijavila na izbor

'Cijena se kretala oko 55 tisuća kuna. Ne sumnjam da kruna nije vrijedna, ali toliko sigurno nije. Dovoljna uspomena mi je moja mala kruna jer, unatoč svim lošim sjećanjima, bila sam na Sejšelima koji su prekrasni, a sumnjam da bih ikad u privatnom aranžmanu onamo otišla', veli ponosna mama Dine i Armana koji još nisu upoznati s maminom manekenskom prošlosti.

'Još ih to ne zanima. Vjerujem da će, kad malo porastu, znati da je mama jednom bila Miss', kaže 35-godišnja Lejla koja, unatoč lošem iskustvu s izbora za miss, kaže da svojoj kćeri ne bi branila da se prijavi:

'Da imam curicu, podržala bih je jer mislim da treba poštivati ambicije svoje djece i dopustila bih joj da se bavi manekenstvom.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!