ZLATA VRIJEDNI SAVJETI

Tajne stila: Kako se dobro odijevati kad imate iznad pedeset

10.03.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Stil se s godinama mijenja, prilagođava i nadograđuje jer dobro je poznato pravilo da ono što smo nosili primjerice u 20-ima neće jednako dobro izgledati i kad uđemo u peto desetljeće

Slažemo se s tvrdnjom da se svatko treba odijevati u skladu s raspoloženjem i nositi ono u čemu se dobro osjeća, no stilisti ističu kako ipak treba voditi računa o tome da svaka dob ima svoja modna pravila kojih bi se bilo dobro pridržavati.

Dakako, dobar stil nije rezerviran samo za mlađahne vladarice Instagrama, što potvrđuju uspješne plus age influcencerice poput Carmen Gimeno ili Pilar de Arce.

Modne ikone, sve redom u pedeset plus kategoriji, poput Julije Roberts, Julianne Moore ili Sharon Stone, u svakoj prigodi briljiraju svojim modnim izborima te su bez problema u stanju zasjeniti i puno mlađe kolegice.

Iako su itekako upućene u modne stilove, one ih nikad slijepo ne prate i bez greške ih prilagođavaju svojim godinama.

Prije svega, uvijek investirajte u odjeću načinjenu od kvalitetnih materijala, poput vune, kašmira ili svile, a ne zaboravite ni na dobro donje rublje, pa birajte udobne grudnjake i gaćice koji naglašavaju siluetu.

Ne biste se trebali odreći nijednog odjevnog predmeta ako to ne želite, ali budite umjereni i vodite računa o tome da vam takvi komadi pristaju. Midi suknje, bezvremenske košulje s nekim zgodnim twistom, sakoi i hlače visokog struka neka se nađu u vašoj garderobi, a kad je riječ o nakitu, primijenite pravilo manje je više i odaberite jedan ili dva kvalitetna komada koji vam se sviđaju, poput npr. dobrog prstena ili ogrlice od plemenitog metala, biserne ogrlice, narukvice...

Pri kupnji modnih dodataka, poput obuće ili torbi, odlučite se za one bezvremenskog dizajna i načinjene od što kvalitetnijih materijala. Evo nekoliko korisnih modnih savjeta za dame iznad 50:

Ne trebate se odreći vedrih boja

Ovo modnu preporuku najbolje primjenjuje Julianne Moore - rado nosi i nijanse koje u prošlosti nisu preporučivali crvenokosima, poput crvene, ljubičaste, narančaste, ružičaste... Među ljubiteljicama živahnih boja zasigurno su i Carmen Gimeno i Grece Ghanem, omiljene plus age modne ikone.

Klasika na moderan način

Tko to bolje utjelovljuje nego ljubimica Hollywooda Julia Roberts, dobro poznata po svojim crno-bijelim elegantnim stajlinzima, nikad dosadnima.

Budite odvažni

Sa svojih 59 godina, Demi Moore, glumica koja se proslavila u filmovima poput 'Striptiz' ili 'Duh', ne odustaje od modnih ekscentričnosti, a ako se odlučite za takav stil, radije ga nosite u tamnim tonovima kako biste dobili neutralniji rezultat.

Kombinirajte različite tkanine

Po mnogima jedna od najljepših holivudskih glumica, i s 63 godine, Michelle Pfeiffer uvijek izaziva divljenje gdje god da se pojavi. Plisirana satenska suknja u kombinaciji s nekom kontrastnom tkaninom, poput tvida ili baršuna, fantastičan je način za kreiranje upečatljivih stajlinga.

  • +6
Monica Bellucci Izvor: EPA / Autor: FABIO FRUSTACI

Ne bježite od upečatljivih printova

Bivši supermodel Elle Macpherson (57) prelijepo izgleda u svakoj prigodi, a australska ljepotica nevjerojatne figure obožava hrabre printove i kombinira ih s detaljima u neutralnim tonovima.

proljetni trend

Koža ove sezone vlada modnom scenom, a stajling Demi Moore sjajan je primjer kako takvi komadi mogu biti decentni i elegantni

Pogledaj galeriju

Monokromatski look

Monokromatsko odijevanje uvijek je dobra ideja, pogotovo ako to radite s bojama poput crvene ili crne. Među ljubiteljicama takvih outfita su i nizozemska kraljica Maxima i Monica Bellucci. Glumica Sharon Stone podiže takve kombinacije na posve drugu razinu uz pomoć sandala platformi od brušene kože.