MULTITALENTIRANE ZVIJEZDE

Tajne karijere slavnih

25.05.2013 u 08:17

Bionic
Reading

U brojnim slavnim osobama kriju se multitalenti koji su, uz onu koja ih je učinila poznatima, stvorili nekoliko podjednako uspješnih karijera. U nastavku vam donosimo izbor slavnih talenata koji su nakon jedne uspješne karijere ponovo pokrenuli drugu, po izboru Guaridiana

Prije dvadesetak godina tada mlađahni Sean Combs osnovao je uspješnu diskografsku kuću Bad Boy Records, no pozicija u sjeni uspjeha nije ga zadovoljila. Preimenovavši se u Puff Daddy, Sean je izašao iz sjene i zarepao s Notorious Bigom. Nakon smrti Biggieja, Puff je postao solo reper P Diddy, a paralelno s pjevačkim uspjehom ubacio se u modni biznis pokrenuvši liniju Sean John. Kad je i tu pobrao uspjehe, okrenuo se glumi. Što je sljedeće? Vidjet ćemo, jer čisto sumnjamo da je taj 43-godišnjak ispucao sve svoje talente.


Snoop Lion

Calvin Cordozar Broadus Jr slavni je gangsta reper poznatiji kao Snoop Doggy Dogg. Prošle godine, nakon puta u Jamajku, Snoop Dogg ponešto je izmijenio svoje proslavljeno ime postavši na papiru opakiji Snoop Lion. Učinio je to nakon što mu je u Jamajci otvoreno treće oko prišapnulo da se u njemu krije okorjeli rastafarijanac i reinkarnacija Boba Marleyja. 'Osjećam kao da sam oduvijek rastafarijanac. Samo dosad mi nije bilo otvoreno treće oko', izjavio je Snoop Lion.


Arnold Schwarzenegger

Austrijski snagator nije doživio jednu, već čak dvije uspješne karijerne transformacije. Preko Velike bare zaplovio je kao Mister Mišićavko, da bi ubrzo potom uskočio u kožnu opravicu Conana Barbarina i postao – filmska zvijezda. Kad se malo zasitio Hollywooda, bacio se u politiku i postao guverner Kalifornije. Nakon dva mandata, da ne bi prodavao zjake unutar svoja četiri zida, vratio se filmu. Kako je sam izjavio, nije u svemu tome zbog novca, već zadovoljstva. 'Novac vas ne čini sretnima. Trenutačno imam 50 milijuna dolara i sretan sam, no jednako sretan sam bio kad sam imao 48 milijuna dolara', izjavio je jednom prilikom slavni mišićavko.



Jerry Springer

Za razliku od Arnieja, kojemu je politika bila karijerna kruna, tata-mata prvog šoua koji je razotkrio i razgolitio drugu, čudnu, paradoksalnu, moralno i emocionalno pomaknutu stranu Amerike, s politikom je krenuo. Nakon završenog pravnog fakulteta, Jerry je bio asistent Roberta F. Kennedyja u njegovoj predsjedničkoj kampanji te sa samo 33 godine gradonačelnik Cincinnatija. Nakon neuspjele kandidature za guvernera, okrenuo se televiziji. Vlastiti šou pokrenuo je 1991., odmah uvevši svoj prepoznatljiv pozdrav – 'Čuvajte sebe i druge'. Prvotno, šou je zamišljen kao politička debata, no taj je koncept napustio nauštrb neke druge Amerike. Ostalo je povijest. Televizije i Amerike.


Victoria Beckham

Vicky Adams zakoračila je na staze slave kao pomalo neugledna, bubuljičasta i stilski ne baš osviještena Posh Spice. Uza svu slavu (kratka vijeka) najveći uspjeh njezine glazbene karijere, kao članice Spice Girls i solo pjevačice, udaja je za Davida Beckhama. Preko noći ružno pače postalo je predivan labud, a Vicky-Posh Victoria Beckham, ikona stila i uspješna modna dizajnerica. Da to nisu samo prazne priče, potvrdila je i nagrada na Britanskim modnim nagradama 2011. godine.



Glenda Jackson

Iako je šetnja od kazališne i filmske do političke scene u pravilu rezervirana za glumce, postoje i ovdje ženske iznimke. Poznata britanska glumica i oskarovka Glenda Jackson, stekavši reputaciju glumice spremne na sve pred kamerama, prije dvadesetak godina je glumački svijet zamijenila političkim. Na scenu većih glumaca i od glumaca Glenda je stupila bučno, kritizirajući tadašnjeg britanskog premijera Tonyja Blairea. Kasnije je kao žestoka ljevičarka i članica Laburista ušla u britanski parlament.


Alex James

Dok je njegov Blur bio u mirovanju, basist i tekstopisac benda kupio je farmu veličine 80 hektara kod Chipping Nortona i pokrenuo biznis sa sirom. Uz žute sireve Asda, James u ponudi ima nagrađivani ovčji sir Little Wallop i kremasti plavi sir Blue Monday (koji je ime dobio po pjesmi New Ordera). Kad mu je biznis sa sirevima krenuo, Alex je na svojoj farmi pokrenuo i festival sira postavši jedan od najaktivnijih i najagilnijih sirara u Britaniji i rocku.


Rita Hayworth

Margarita Carmen Cansino bila je školovana latino plesačica čiji su španjolski korijeni bučili kroz crnu boju kose, izražene crne obrve i tamni mediteranski izgled. Zahvaljujući egzotičnoj ljepoti, privlačila je pažnju, a glumačke mogućnosti bile su joj bitno sužene. U želji da ih proširi, ljepotica je ofarbala kosu, stanjila obrve, posvijetlila kožu i promijenila ime u Rita Hayworth, ubrzo postavši jedna od najvećih holivudskih glumica svih vremena.



Brian Cox

Nakon što je 90-ih sa sint-pop bendom D:Ream osvojio top liste hitom 'Things Can Only Get Better', Brian Cox okrenuo se naukama, doktorirao fiziku i postao cijenjeni znanstvenik. Usto, postao je BBC-jev televizijski znanstvenik koji za život zarađuje u CERN-u u Švicarskoj. Njemu su očito stvari krenule bolje. Dodajmo kako Brian nije jedini glazbenik koji je završio u fizici. Gitarist slavnih queenovaca, Brian May, prije šest je godina doktorirao astrofiziku objavivši potom knjigu s poznatim britanskim astronomom sir Patrickom Mooreom.


George Foreman

Davnih 1970-ih, 'Veliki George' bio je svjetski boksački prvak. Pojas je, nakon mitske boksačke bitke, morao predati najvećem među velikima – Muhamedu Aliju, da bi ga sa 45 godina vratio postavši najstariji šampion. Kad se konačno povukao iz boksačkih arena, George se okrenuo kuhinjskoj opremi postavši izuzetno uspješan promotor roštilja Russel Hobbs. Ujedno, bacio se malo i u glumačke i komentatorske vode, čisto da mu ne bude dosadno.