KAO U RESTORANU

Tajna savršeno hrskavih kolutića luka

29.05.2015 u 07:22

Bionic
Reading

Sočni, a hrskavi pohani kolutići luka i u našim su restoranima postali pravi hit, posebno kada se radi o jelima pripremljenim na brzi način. Ako još niste, probajte ih sami pohati kod kuće jer nije teško, a i okušat ćete se u novom kulinarskom poduhvatu

Chef Spencer Bezaire, vlasnik poznatog restorana L & E Oyster Bar u Los Angelesu ima malu tajnu dobro pohanih kolutića luka, a otkrio ju je Yahoo Foodu

Dobro pohani kolutići luka ne smiju biti gnjecavi. Iznutra su mekani, a pohani je dio hrskav, bez viška masnoće u kojoj je pečen.

Kako bi izbjegao masne kolutiće luka, Bezaire je zapravo primijenio pohanje tempuru. To je japanski način pohanja mesa, ribe ili povrća u laganom tijestu. Osnova su tijesta brašno i ledena voda, a ovisno o receptu, dodaju se jaja, sol i ostali začini, s time da je korica hrskavija što je voda ledenija.

U njegovom receptu nalaze se jaja, voda, bezglutensko brašno i začini, ali može se staviti i obično brašno. U mnogim receptima za ukusne pohane kolutiće luka jedan je od glavnih začina je kajenska paprika, ali Bezaire voli kombinacije pa u smjesu za pohanje stavlja malo češnjaka i luka u prahu te kajenske mljevene paprike uz mrvicu šećera za balans.

Svaki kolutić prethodno morate pobrašniti, baš kao i kada pohate meso jer se smjesa neće primiti za njih. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju i stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masti.

Osim kao prilog jelima, mnogi ih vole grickati uz čašu piva na druženju s prijateljima i tulumima.