U ZNAKU PLETENICA

Tajna najljepših frizura slavnih ljepotica

02.03.2016 u 12:49

Bionic
Reading

Osim oskarovskih haljina, veliku pažnju javnosti zaokupljaju i frizure slavnih. Za razliku od mora valovitih frizura koje se često mogu ugledati na dodjeli Oscara, ovaj put zvijezde su predstavile nešto drukčije, a samim time i zanimljivije

Zvijezde poput Kerry Washington, Chrissy Teigen i Daisy Ridley odmaknule su se od standardnih oskarovskih frizura pojavivši se sa zanimljivim frizurama u znaku pletenica, inventivnim punđama i zanimljivim verzijama konjskog repa.

Jedina mana s modernim frizurama koje su označile ovogodišnju dodjelu Oscara činjenica je da je gledatelju teško uočiti svaki detalj koji je čini. Frizer stilist Mark Townsend koji je zaslužan za zaglađenu frizuru glumice Rachel McAdams otkrio je da spomenuta činjenica tjera zvijezde na odabir jednostavnih frizura s raspuštenom kosom.

'Slavnim klijenticama znali smo raditi zanimljive punđe i moderne verzije konjskog repa, no fotografi ispred crvenog tepiha često zvijezde slikaju sprijeda stoga detalji frizure ne dolaze do izražaja', priznaje Townsend.

Umjesto frizure valova inspiriranih 20-im godinama, frizerski stilist Robert Vetoca za Daisy Ridley, zvijezdu novog nastavka 'Ratova zvijezda', zamislio je posebnu frizuru koja se odlično uklopila u odabir Chanelove haljine. Jedinstven izgled frizure Daisy Ridley načinjen je kombinacijom čvora, zaglađenog repa i dva pletiva.


Za zavezan tip frizure, odlučila se i glumica Kerry Washington. 'Njezina haljina Versace činila je mješavinu efekta ratnice i princeze, stoga sam joj stilizirala frizuru tako da dobijemo mladenački i veoma odvažan look', napisala je frizerka Takisha Sturdivant-Drew na Instagramu.


Kako bi postigla zamišljeni izgled, srednje pramenove kose labavo je uvijala do sedam sekundi, svaki put mijenjajući smjer kako bi postigla volumen. Zatim je razbarušila korijen kose osiguravši konjski rep kožnom trakom brenda Versace koji je također zaslužan za Kerryn ovogodišnji odabir haljine.

Model Chrissy Teigen i glumica Olivia Wilde ove su godine na dodjeli Oscara prezentirale frizure u znaku pletenica. Kako bi frizurom lijepo parirao bogato ukrašenoj haljini Marchesa, frizer Christian Wood za Chrissy Teigen stvorio je nemarnu frizuru u znaku zapetljanih pletenica. Chrissyna oskarovska frizura u totalu je sadržavala pet klasičnih pletenica. Četiri pletenice nalazile su se s obje strane glave, a po sredini glave nalazila se veća pletenica koja je spajala ostale elastičnim gumicama koje su vezane na stražnjem dijelu vrata.


Iako se nije pojavila na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, Diane Kruger ponovno je potvrdila svoju titulu modne maherica crvenih tepiha pojavivši se na oskarovskom partyju Vanity Faira. Uz zanimljivu haljinu prezentirala je jednako zanimljivu frizuru. Frizerka Kylee Heath otkrila je da je kompleksan izgled frizure postignut upletenim gornjim dijelom kose koji je završavao repom i labavim nastavkom pletenice.

Trendovske pletenice nisu zaobišle ni glumicu Oliviju Wilde koja se prepustila u ruke frizerke Lone Vigi koja joj je napravila krunsku pletenicu koja se spaja s niskim pletenicama u punđu. Ova se frizura pokazala kao idealan odgovor na plisiranu Valentinovu haljinu.

Posljednja no ne manje zanimljiva frizura bila je ona Lady Gage. Retro valovita frizura djelo je frizera Brandona Maxwella. Iako frizura nije djelovale nimalo revolucionarno naspram ostalih, označavala je znatno sofisticiraniji izgled pjevačice nakon nedavnog nastupanja na dodjelama Grammyja na kojima se pojavila s ljubičastom perikom kako bi odala počast Davidu Bowieju. Lagano valovita bob frizura koja stilom podsjeća na one Marilyn Monroe djelo je frizera Federica Spirasa koji je uvijene dijelove kose pričvrstio ukosnicama te stavio pod haubu na 15 minuta. Nakon vađenja ukosnica iz kose, valovite pramenove raščešljao je četkom širokih zubaca pomoću koje je stvorena perfektna oskarovska frizura.