NOVA KOLEKCIJA

Svima je jasno zašto Kate obožava McQueena

05.10.2011 u 14:22

Bionic
Reading

Čipka preko očiju i kose, strogi krojevi i snažan seksipil žene u crnim i krvavo crvenim prozirnim kreacijama ulijevaju strahopoštovanje u novu parišku kolekciju Alexandera McQueena

Paris Fashion Week je pri kraju, a za kraj je čuvao šlag i kolekcije modnih kuća Alexander McQueen, Chanel, Valentino, Marc Jacobs. Zaljubljenici će reći: za prste polizati. Sarah Burton držala je parišku modnu publiku tijekom cijele revije širom otvorenih očiju, bez treptaja. Da je dosljedna nasljednica glasovitog McQueena, dokazala je i kolekcijom proljeće/ljeto 2012.

Kolekcijom dominiraju kompleti za snažnu ženu, s neobičnim 'oklopom' oko pojasa koji je utegnu poput božice. Čipkaste haljine odaju svaki djelić ženskog tijela, ali ne vulgarno, već vješto sofisticirano. Seksipil izbija iz svakog volana na bokovima, svake korzet haljine. Nabori na krvavobijeloj dugoj haljinu neodoljivi su, a da je riječ o modnoj umjetnosti, govori to strahopoštovanje koje budi.

Marc Jacobs je za Louis Vuitton osmislio neodoljiv šou za svoju neodoljivo romantičnu kolekciju – prepunu čipke, perja, tila, sjajne svile u toploj bež boji. Njegove damice na pariškoj su reviji čedno sjedile na konjićima na dječjem vrtuljku kakve i starije generacije rado pamte iz luna parkova.

Svojim muzama dodijelio je male kišobrane koje će ih štititi od svih nepogoda, onako nježne i delikatno odjevene. Za slatkice, one koje se žele podsjetiti kako je lijepo biti djevojčica.