LAKŠE JE NEGO ŠTO MISLITE

Sve tajne višestrukog orgazma

15.07.2013 u 08:23

Bionic
Reading

Višestruki orgazam može doživjeti svaka žena, a dovoljno je izbaciti sve opterećujuće misli iz glave i posvetiti se užitku

Lou Paget, autor knjige 'The Great Lover Playbook', objašnjava da žene mogu doživjeti tri vrste orgazma. Prvi je tip nekoliko orgazama zaredom, odnosno kada između njih postoji pauza. Druga vrsta je razmak od dvije do tri minute između svakog orgazma, a treća sa samo nekoliko sekundi razmaka između svakog. Kada žena jednom shvati o kojim se tipovima orgazama radi, vjerojatno će uočiti da je već doživljavala višestruke orgazme

Prema istraživanju medicinskog centra Johns Hopkins Bloomberg, orgazam će lakše doživjeti samopouzdane, empatične i opuštene žene, one koje se osjećaju dobro u svojoj koži i imaju zdrav odnos prema seksualnosti. Žene koje se ne mogu u potpunosti prepustiti trenutku teško će doživjeti orgazam, a još teže dostići višestruko zadovoljstvo. Dakle svaka žena treba prvo zavoljeti sebe i svoje tijelo da bi mogla uživati u seksu.

Za postizanje višestrukog orgazma vrlo je važno da žena poznaje svoje tijelo i zna što joj godi. To je najlakše shvatiti za vrijeme masturbacije, prilikom koje nema ni pritiska ni partnera. Otkrivanjem raznih reakcija na podražaje kasnije je lakše objasniti partneru što vas najviše uzbuđuje i dovodi do vrhunca.

Paget objašnjava da žene mogu doživjeti orgazam pomoću deset različitih vrsta stimulacija, i to klitorisa, bradavica, anusa, G-točke i vagine. Tijekom istraživanja tih živčanih sustava često se stapaju osjeti iz više područja ako se istovremeno stimuliraju. To je samo jedna od ideja koje žene imaju na raspolaganju da bi doživjele višestruki orgazam.

Svaka će žena lakše doživjeti višestruke orgazme ako se osjeća opušteno, a to znači da ne razmišlja o poslu i obavezama. Zato se preporučuje da se za takve igrice rezervira nešto više slobodnog vremena, poput vikenda ili mini odmora. Za nova otkrića i istraživanje ipak treba malo više vremena. Iz istog je razloga ženama potreban ritam u seksu. On ih opušta pa lakše napuštaju sve ostale misli i posvećuju se tijelu, a to dopušta jače i dublje uzbuđenje. Kada uspostavite ritam s partnerom koji vam odgovara, prepustite se kraćim i kontroliranim pokretima dok ne doživite orgazam, a zatim nastavite. Za takav je ritam vrlo važna i lubrikacija, jer erogena područja lakše se stimuliraju ako su vlažna. Bilo kakva neugoda prekinut će dublje uzbuđenje i zatim je teže doživjeti višestruki orgazam. Ako mislite da vam vagina i klitoris nisu dovoljno vlažni, kupite lubrikante i budite spremni za idući put.

Jedna od poza koje mogu pomoći u postizanju višestrukog orgazma je poboljšana misionarska poza. Neka partner bude poviše vas, tako da je svojim prsima što bliže vašim ramenima i vrši jači pritisak na klitoris. Možete i vi biti na partneru pa kontrolirati pokrete i dubinu penetracije, dok doggie poza omogućava trljanje G-točke.

Također, možete poboljšati misionarski položaj ako stavite jastuk ispod guze jer on podiže zdjelicu pa je penetracija dublja, a partner 'bliži'.