NEMA BOLJEG

Sve tajne pohanog mesa koje niste znali

05.05.2014 u 08:49

Bionic
Reading

Tko ne voli pohano meso? Iako znamo da nije riječ o najzdravijem obroku na svijetu, ukusnom pohanom mesu zaista je teško odoljeti, osim kada nije pripremljeno kako treba. Imate li problema s pohanjem mesa, evo koje su vam se pogreške možda potkrale

Prženje

Iako se većinom u restoranima meso prži u dubokom ulju, Anthony Sharwood otkriva za news.com.au da je to pogrešno. Pravilno prženje pohanog mesa je takvo da je u biljno ulje umočeno samo do pola pa se zatim preokrene i na kraju stavi na papirante ručnike kako bi upilo višak masnoća.

Ne pretjerujte s dodacima

Bez obzira na to koliko volite kečap, pomfri ili parmezan na samom komadu pohanog mesa, ne smijete pretjerivati. Svaki višak uništit će okus pohanog mesa.

Kako rezati meso

Komadi za pohanje ne smiju biti predebeli ni pretanki. Ako, primjerice, imate polovicu pilećih prsa, trebali biste dobiti minimalno četiri komada. Meso prvo skinite s hrpta, a zatim procijenite koliko ćete komada izrezati.

Veliki komadi

Nikako nije preporučljivo pohati ni naručivati velike komade pohanog mesa. Pravi pohani komad mesa u principu je veličine šnite kruha. Taman da od ostataka možete sutradan napraviti sendvič.

Krivi prilozi

Budući da pohano meso ne spada u kategoriju najzdravijeg obroka, ne treba ga servirati s još nezdravijim prilogom poput pomfrija. Radije odaberite salatu i dobit ćete koliko toliko uravnotežen obrok.

Odabir krušnih mrvica

Kupujete li krušne mrvice, pročitajte sastav jer ponekad imaju nepotrebne dodatke. Ako možete, najbolje je da ih pripremite kod kuće od starog kruha koji ste osušili i samljeli.

Recept za pohano meso

Najbolje stvari često su i vrlo jednostavne. Tako je i s pohanjem mesa. Potrebni su vam brašno, jaje i krušne mrvice. Tim redoslijedom umočite meso u svaku namirnicu posebno, otresite višak i stavite pržiti na srednje jaku vatru.