RATNIK I ZAVODNIK

Sve ljubavi generala Gotovine

16.11.2012 u 17:09

Bionic
Reading

General Gotovina privlačio je mnoge žene svojim samozatajnim pristupom

Prvu veću romansu Ante Gotovina imao je u Kolumbiji gdje je upoznao novinarku Ximenu dok je ona, kako se navodi u Ivankovićevoj knjizi, imala 17 godina. S njom se, navodi Ivanković, vjenčao i ima istoimenu kćer. Njegova prva žena i dan danas mu pruža punu podršku.

Ona je na svome Facebook profilu ostavila dosta slika i poveznica iz kojih je vidljivo da podržava generala Gotovinu, s kojim ima 27-godišnju kćer. Ximenu je Gotovina upoznao nakon izlaska iz Legije stranaca, kad je počeo raditi kao instruktor specijalaca za francusko ministarstvo obrane u Južnoj Americi.

Sljedeća ljubavna veza Ante Gotovine za koju je javnost saznala bila je kratka, no burna romansa s tada ambicioznom, mladom i atraktivnom ratnom reporterkom HTV-a Vesnom Karuzom. Veza između nje i generala Ante Gotovine začeta je dok je ona za televiziju izvještavala o danas legendarnoj ratnoj operaciji Maslenica. Tijekom operacije Gotovina je dobio zadatak organizirati prihvat i trenutno uvođenje u liniju obrane bojne Treće gardijske brigade koja je u ključnom trenutku operacije helikopterima prebačena iz Lučkog do Zadra.

Godinu dana poslije Karuza je nakon povratka s terena ostala trudna. Karuza i Gotovina se nikada nisu vjenčali, no on je djevojčicu priznao i skrbi o njoj.

Gotovinina kći Ana danas ima 17 godina, a zanimljivo je da su sve ove godine Gotovinina supruga i posljednja velika ljubav Dunja Zloić i Vesna Karuza bile u vrlo dobrim odnosima, o čemu najbolje svjedoči podatak da su Ana i Gotovinin sin Ante zajedno provodili ljetovanja i družili se.

Vezu sa samozatajnom djelatnicom Ministarstva obrane Dunjom Zloić, osobom od najvećeg povjerenja ondašnjeg ministra obrane i Tuđmanovog 'najboljeg generala' Gojka Šuška, jedno je vrijeme skrivao. S Dunjom se vjenčao doslovce između dvije vojne akcije. Iste večeri kada je završila operacija Ljeto '95, Gotovina je sjeo u džip i krenuo u Zagreb. Znao je da ima najviše 48 sati, navodi se u knjizi 'Ratnik': 29. srpnja 1995. godine u 11 sati stigao je pred Gornjogradsku vijećnicu gdje su se on i Dunja vjenčali. Kumovi su im bili Gojko Šušak i Ante Roso, Gotovinin prijatelj s kojim je služio u Legiji stranaca.

Dunja i Ante Gotovina su 1997. godine dobili sina Antu. Navodno je Gotovina svoje prijatelje u noći početkom srpnja 2001. godine prije nego što je pobjegao zamolio za dvije stvari: Nije htio da sin gleda kako mu stavljaju lisice na ruke te nije htio da ga se brani nauštrb bilo koga drugoga.
Prema knjizi Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general', Gotovina je imao puno uspjeha kod žena. Tako se u 80-ima spominje navodna ljubavnica koja ga je naučila španjolski te tajanstvena Monique.