POŠAST NA CESTI

Svaki deseti vozač masturbira u vožnji

24.06.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Vozači svašta rade za upravljačem svojih automobila – telefoniraju, šalju SMS-ove, jedu, uređuju se, kopaju nos, a ako je za vjerovati posljednjoj studiji koja dolazi s one strane Atlantika, velika većina njih i – masturbira!

Istraživanje medijske grupe Abrams, Herzog & Filippi provedeno na dva prometna križanja u New Yorku i Broward Countyju u Floridi zahvatilo je vozače čak 4634 automobila.

Načinjeno je 12 sati video materijala i 340 fotografija koje nedvojbeno potvrđuju kako vozači mlađi od 30 godina u 31 posto slučajeva ruku kojom ne drže upravljač koriste za kontroliranje iPoda, mobitela ili drugih mobilnih uređaja. Osam posto vozača je drži zabačenu za suvozačko sjedalo, jednako toliko njome podešava CD-radio uređaj, a najmanje 11 posto vozača je drži na preponama i pomiče.

'Možda smo otkrili vrlo važan uzročnik prometnih nesreća', pohvalio se lokalnim medijima jedan od nadglednika istraživanja Stuart Arnett. Američka medijska grupa planira iskoristiti materijal za izradu dokumentarnog filma. Kako bi se izbjegle neugodnosti i potencijalne tužbe zbog narušavanja privatnosti, planiraju na sve moguće načine onemogućiti identificiranje (ne)sretnika snimljenih na djelu.