SEKSI DOUTZEN KROES

Supermodel kojem su rekli da je predebeo

10.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Teško da ijedna anđelica Victoria's Secreta može proći nezapaženo, a među tim ljepoticama teško je ne zamijetiti lijepu Nizozemku Doutzen Kroes koja je svojom ljepotom i besprijekornom figurom, usprkos ponekim kritikama, uspjela pokoriti piste diljem svijeta

Rođena 1985. godine u nizozemskom gradu Eastermaru, danas jedan od najpoznatijih i najbolje plaćenih modela i anđelica Victoria's Secreta, nikada nije ni sanjala o manekenskoj karijeri. Lijepa 27-godišnja manekenka sama kaže kako se u ranijoj dobi ponašala poput dječaka, a budući da je trenirala trčanje na klizaljkama, sanjala je o karijeri sportašice.

Međutim, jednoga dana se odlučila prijaviti u menekensku agenciju u Nizozemskoj, a njezino vitko tijelo, plava kosa i prodorne oči vrlo brzo su bili prepoznati, pa je Doutzen otputovala u modnu meku New York. Ubrzo je pozvana na casting za anđelicu Victoria's Secreta, a sama Doutzen priznaje kako do tada za taj slavni brend nikada nije niti čula

Ne sluteći kakva je karijera čeka, nakon stupanja u prve redove anđelica Victoria's Secreta, Doutzenina karijera se počinje kretati brzom uzlaznom putanjom. Tako je krasila naslovnice brojnih uglednih magazina i časopisa, kao što su Time, Vogue, Harper's Bazaar, Seventeen, Elle, Marie Claire, Glamour, W, Avantgarde, Dazed & Confused i Numéro.

Osim što je na modnim pistama kao anđelica nosila donje rublje Victoria's Secret, Doutzen je koračala i u kreacijama s potpisom Guccija, Tommyja Hilfigera, Versacea, Valentina, Blumarinea i Calvin Kleina, a sam uvaženi Vogue 2005. godine proglasio ju je top modelom godine.

Godine 2006. za vrijeme milanskog Tjedna mode čak je i snimljen dokumentarac koji prikazivao tjedan dana u njezinom životu, u režiji JJM Jansena, a u tom dokumentarcu Kroes je otkrila svoja razmišljanja i stavove o modnoj industriji.


U srpnju 2007. godine zarada joj je bila procijenjena na vrtoglavih 1,5 milijuna dolara, a 2010. godine Doutzen je zasjela na peto mjesto Forbesove liste 15 najbogatijih supermodela. Zahvaljujući svojoj karijeri dobila je i voštanu figuru u amsterdamskom muzeju, podružnici londonskog Madame Tussaud.

Premda je krasi doista besprijekorna figura, Doutzen se za vrijeme karijere susretala s raznim kritikama. Tako ju je prije dvije godine odbila poznata talijanska modna kuća Gucci jer, kako su joj poručili, ima preveliku stražnjicu. 'Puno su mi puta rekli da moram smršavjeti. Meni je to bizarno jer sam sasvim zadovoljna svojim tijelom. Versace mi se sviđa jer, za razliku od Guccija, angažira i manekenke sa ženskim oblinama, dok me Gucci odbio zbog moje, kako su mi poručili, prevelike guze. Oni žele na revijama samo izrazito mršave manekenke', ispričala je tada Kroes.

Slična situacija joj se dogodila i nekoliko mjeseci kasnije kada ju je dizajnerica uvažene Prade, Miuccia Prada, propustila pozvati da nosi njezine modele na reviji za kolekciju proljeće/ljeto 2011. Prada ju je šokiravši javnost ocijenila prekrupnom za svoje modele. No, lijepu Doutzen ni to nije uspjelo smesti, pa je samouvjereno izjavila: 'Rekli su mi da smršavim. Iako bi me većina ljudi smatrala vrlo mršavom, mislim da se svrstavam među krupnije modele koji su bliže 'stvarnim' figurama s kojima se može poistovjetiti većina ljudi. Vrlo je važno to da budemo svjesni kakvu poruku šaljemo. Danas su već osmogodišnje djevojčice na dijeti zato što su zabrinute za svoj izgled. Ja u to doba nisam ni bila svjesna svog izgleda, razmišljala sam samo o slatkišima.'

Osim uspješne manekenske karijere, Doutzen ruže cvjetaju i u ljubavnom životu. Godine 2009. započela je vezu s DJ-em Sunneryjem Jamesom, a par se godinu dana kasnije vjenčao u Doutzeninom rodnom gradu Eastermaru. Početkom 2011. godine postali su roditelji sina Phyllona Joya Gorréa.

Nakon trudnoće, lijepa Nizozemka vrlo je brzo vratila zavidnu liniju te postala zaštitno lice u velikim kampanjama za L'Oreal i Tiffany. Ipak, Doutzen je nedavno priznala da se održavajući vitku manekensku figuru itekako naradi.

'Imam sina za kojim stalno trčim. Nedavno je prohodao, pa imam puno više posla. On mi je prioritet i često mu kuham, pa jedem što god njemu spremim. Usto treniram boks, preskačem uže i radim vježbe za noge kako bi mi guza ostala podignuta. Imam genijalnog trenera i jako sam sretna zbog toga. No, znate što? To je moj posao. Ne možete uspoređivati moj život s nekim tko svaki dan ide na posao - ja moram ovako izgledati', rekla je lijepa manekenka koja se bavi i humanitarnim radom, pa je tako uključena u rad neprofitne organizacije Dance4Life koja se bavi edukacijom o HIV-u.