PREDSTAVA U MALOJ SCENI

'Superheroj' napokon u Hrvatskoj!

24.06.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Pune tri godine kazalište Mala scena radilo je na predstavi 'Superheroj' u suradnji s partnerima iz Južne Koreje, Japana, Tajvana, Rusije, Hong Konga i Austrije, a svjetska praizvedba održana je u Nacionalnom kazalištu u Seulu 26. srpnja prošle godine

Nakon Multikulturnog festivala u Seulu, predstava je odigrana sveukupno 42 puta u svim zemljama sudionicama, a krajem lipnja napokon stiže i u Hrvatsku!

Čak tri izvedbe održat će se u zagrebačkoj Maloj sceni u srijedu 26. lipnja (u 10, 18 i 20 sati)!

Nakon Zagreba predstava odlazi na Međunarodni festival djeteta u Šibenik, gdje će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu 28. lipnja u 19 sati. Njezina hrvatska turneja završava u Bakru, 30. lipnja u 21 sat, u sklopu proslave ulaska Hrvatske u EU.

Ova iznimnu predstavu za mlade i odrasle od devet godina naviše, u kojoj se govori na sedam jezika i narječja, rad je međunarodnog autorskog tima na čelu s autorom teksta Mihailom Bartenevim (Rusija), redateljem Ivicom Šimićem, skladateljem Alenom Kraljićem (Hrvatska), a produkciju potpisuju Vitomira Lončar (Hrvatska) i Hisashi Shimojama (Japan).

Predstava je dobila predikat ASSITEJ International projekta za 2012. i najveći je interkulturni projekt rađen u kazalištu za djecu.

Međunarodna kompanija nazvana 'Patchwork family', koja igra predstavu, nastajala je tijekom audicija radionica koje su se radile u svim zemljama sudionicama tijekom trogodišnjeg rada u Aziji i Europi.

Na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku 28. lipnja u 11 sati Vitomira Lončar održat će i prezentaciju o interkulturalizmu u kazalištu.

Mala scena sudjelovala je u multikulturnom projektu 'Borges Project' unutar International cultural Instituta na Filipinima (2004–2006), nakon toga u interkulturnom projektu 'IfDENTITY' koji je premijeru imao u Madridu, Španjolska 2008., a 'Superheroj' je treći i završni dio istraživanja o multikulturnom i interkulturnom dijalogu u kazalištu.

Više o predstavi možete pogledati OVDJE

Gostovanje 'Superheroja' u Hrvatskoj poduprli su Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb.