KREATIVCI, JAVITE SE

Sudjelujte na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.11.2009 16:24
  • Objavljeno 25.11.2009 u 15:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kultura promjene SC-a i Europski centar za kulturu i debatu GRAD iz Beograda raspisuju natječaj za sudjelovanje na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'
Kultura promjene

Kultura promjene

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kreacije mladih autora

Prva zagrebačka 'Moda za ponijeti' održat će se 11. i 12. prosinca u sklopu festivala Velesajam kulture br. 6 u Studentskom centru. Tom će prilikom biti predstavljeno nekoliko dizajnera iz Srbije, kao i izbor domaćih dizajnera prijavljenih na natječaj.

Krajnji rok za prijavu radova je 4. prosinca. Po isteku natječaja autorica projekta Ljudmila Stratimirović napravit će selekciju prijavljenih radova, koji će biti predstavljeni na prvoj zagrebačkoj 'Modi za ponijeti'. Kotizacija za sudjelovanje u projektu iznosi 150 kuna, a izložba je prodajnog karaktera.

Zainteresirani za sudjelovanje informacije o svojim radovima, nekoliko fotografija i kratak CV trebaju poslati na  ivana.sansevic@gmail.com

MODA ZA PONIJETI

Projekt 'Moda za ponijeti' predstavlja specifičnu poveznicu mode i umjetnosti, gdje se moda predstavlja iz ugla mladih perspektivnih autora koji dosad nisu imali dovoljno mogućnosti za promociju.

Spomenuti projekt inicirala je primijenjena umjetnica Ljudmila Stratimirović u Beogradu 2007. godine kada je održano šest izložbi koje su okupile više od dvadeset srpskih autora. U posljednje dvije godine broj sudionika i publike se intenzivno povećavao tako da danas 'Moda za ponijeti' okuplja više od šezdeset izabranih autora i slovi kao jedan od najposjećenijih događaja u Beogradu te vrste.

Ovim putem Zagreb postaje nova destinacija širenja ovog projekta koji za cilj ima okupljanje i povezivanje umjetnika po čitavoj regiji.

'Moda za ponijeti' fokusirana je na stvaranje, razvijanje i adekvatno promoviranje scene koju čine mladi, inovativni i progresivni dizajneri. Sve nove, originalne ideje, eksperimenti u pogledu materijala, krojeva, prezentacije rada su dobrodošli.

'Moda za ponijeti' u Zagrebu organizira se u suradnji Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu i Europskog centra za kulturu i debatu GRAD iz Beograda. Nositelj projekta je GRAD, a autorica projekta Ljudmila Stratimirović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi