TAMNE NIJANSE

Stručnjaci najavljuju: Ova će boja kose biti vladarica jeseni

26.10.2018 u 13:35

Bionic
Reading

Možda se plavuše najbolje zabavljaju, ali one koje će ove jeseni i zime biti apsolutne vladarice su brinete. Modni eksperti i stručnjaci za aktualne trendove u bojenju kose tvrde, tamne nijanse nikada nisu bile popularnije

Bilo da se radi o tamno smeđoj, čokoladnoj, boji lješnjaka ili pak meda, smeđa je boja koja će obilježiti jesensku sezonu u tijeku. Barem tako tvrde frizerski stručnjaci i eksperti za bojenje kose. Plave nijanse, pramenovi svih vrsta i osunčana, posvijetljena kosa odlazi u zaborav, zajedno s ljetom koje je iza nas.

Stoga, ako se upravo premišljate oko odlaska frizeru, evo nekoliko popularnih nijansi koje bi vas mogle oduševiti.

Svijetlo smeđa nijansa

Specifična nijansa kose koju mnogi miješaju s plavom, a ona to nije jer je to sasvim drugi ton, pepeljasto plavi. Za one koji imaju ovakvu boju kosu (tzv medenu nijansu), stručnjaci preporučuju preljeve nekoliko tonova tamnije nijanse koji je začiniti cijelu priču i osvježiti boju te dati dodatan sjaj. Jedna od poznatih dama koja već godinama ponosno nosi ovu boju je Jessica Alba kao i Jessica Biel.

Brineta s pramenovima

Posljednjih godina frizure s osunčanim pramenovima i takozvana balayage tehnika bojenja obilježila je modnu scenu. Zbog toga ima sve više brineta s plavim pramenovima, a one ne stoje svima već onim ženama koje imaju svjetliju boju kose. Dakle ako ste pripadnica tamne čokoladne nijanse smeđe, odustanite od ovakvih pothvata.

Lješnjak nijansa

Ovakvu nijansu pretežno nose žene koje u kosi imaju crvenkasti pigment te im frizura nakon bojenja uvijek baca takozvani lješnjak odsjaj. Tonovi ove boje variraju, pa se one hrabrije žene odlučuju na skroz tamnu verziju koja već graniči s crvenom bojom.

Čokoladna nijansa

Ovo je najpopularniji odabir brojnih brineta koje žele osvježiti svoju boju ili pak onih žena koje prelaze iz neke druge boje u smeđu. Čokoladne boje variraju s obzirom na ten i pigment koji vaša kosa sadrži, pa tako postoje one bogate tamne nijanse, takozvane kakao boje. S druge strane postoje i mliječne nijanse čokoladne boje. Kako bi zadržali tamnu boju što duže sjajnom i neispranom, stručnjaci savjetuju često stavljanje maske za kosu koja će vašoj frizuri dati poseban sjaj.

Espresso nijansa

Ovo je ona posljednja nijansa prije crne boje. Frizeri ju popularno nazivaju espresso nijansom, a u posljednje vrijeme sve je češće viđamo na poznatim damama. Proslavile su je primjerice mlade manekenke Kendall Jenner i Emily Ratajkowski kao i vojvotkinja Meghan Markle te glumica Mila Kunis. Iako mnogi ovu boju miješaju s crnom, ona to nije. Važno je istaknuti da ovakvi tamni tonovi neće pristajati damama svijetlog tena i svijetlih obrva jer će kontrast biti prevelik.

  • +12
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia