DOBRO JE ZNATI

Što učinkovito pomaže kod hemoroida

20.11.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Hemoroidi su bolne i otečene krvne žile analnog područja. Ova neugodna pojava jednako se javlja i kod muškaraca i kod žena

Hemoroidi koji nastaju u blizini analnog otvora nazivaju se vanjskima. Možemo ih prepoznati po modrikastom, bolnom otvrdnuću veličine trešnje na ulazu u rektum. Unutarnji hemoroidi nastaju u rektalnom kanalu – iza mišića koji zatvara anus. U pravilu su manje bolni zato što sluznica ima manje receptora za bol. Usto uzrokuju svrbež te osjećaj žarenja i krvarenje prilikom pražnjenja crijeva.

Najčešći uzrok hemoroida kod muškarca treba tražiti u naprezanju tijekom pokreta crijeva, a ženske hemoroide često izazivaju trudnoća i porođaj. Ovu bolnu pojavu može izazvati i zatvor, dugotrajno sjedenje, loše držanje i infekcija. Hemoroide, u nekim slučajevima, mogu uzrokovati bolesti poput ciroze.

Najčešći simptomi pojave hemoroida su bol, svrbež i žarenje u području rektuma, upala kože i sluznice te krvarenje iz anusa koje se javlja u 80 posto slučajeva.

Nastanku hemoroida pogoduje jako napinjanje pri defekaciji, kronična opstipacija, proljev, dugotrajno sjedenje ili stajanje, pritisak na vene u području zdjelice izazvan, primjerice trudnoćom ili tumorom, prirođena slabost stijenki krvnih žila, neke bolesti poput ciroze jetre, pretjerana tjelesna težina, prehrana siromašna vlaknima, učestalo dizanje teških tereta.
Zato svakako pripazite da jedete hranu bogatu vlaknima, dovoljno se krećite i izbjegavajte dugotrajno sjedenje, pripazite na težinu i, naravno, pijte dovoljno vode.

No jeste li znali da vam kod problema s hemoroidima učinkovito može pomoći i Melem? Svojim aktivnim sastojcima Melem djeluje obnavljajuće na oštećenu kožu. Koža se lakše obnavlja, a njegovo umirujuće djelovanje iritiranu kožu trenutno ublažava, a svakodnevna uporaba Melema stvara zaštitni sloj na površini kože te čini kožu otpornom.

Melem kombinira najpoznatije prirodne sastojke koji spojeni na jedinstven farmaceutski način tvore originalnu zaštitnu kremu. Pogodan je za svakodnevnu njegu i zaštitu osjetljive kože. Može se koristiti na koži i sluznici, bez dobnog ograničenja jer ne sadrži konzervanse, silikone i kortikosteroide.

Melem se, s obzirom na stopostotni aktivni sastav, nanosi u vrlo malim količinama i u vrlo tankom sloju. Potrebnu količinu proizvoda zagrijte između dlanova jer se Melem najbolje razmazuje na temperaturi tijela. a brže rezultate i pojačani učinak koristite Melem dva, tri puta dnevno, a prema potrebi češće. I ne zaboravite: melem je melem. Sve ostalo su samo kreme.