DA VEZA DULJE TRAJE

Što trebate tražiti u muškarcu s kojim planirate brak?

04.01.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Želite li znati jesu li on ili ona vaš pravi izbor za brak? Nema problema, uz pomoć nekih znanstveno dokazanih načina i to možete otkriti

Budući da se danas velik broj parova razvodi, nije zgorega znati kako najbolje odabrati partnera. Vjerovali ili ne, za to postoji recept, a pronašli su ga znanstvenici na osnovi brojnih istraživanja. Evo što savjetuju u pogledu odabira partnera ili partnerice za život.

1. Nađite nekoga tko idealizira vas i koga vi idealizirate. Ako ste već na samom početku cinični u pogledu svoga odabranika ili odabranice, zamislite kako će to izgledati za nekoliko godina…

2. Vjenčajte se s osobom koja ima visok stupanj samopouzdanja. Žene prirodno privlače samopouzdani muškarci, ali muškarci katkada znaju izabrati djevojke koje se ne osjećaju baš dobro u svojoj koži. To može biti problem jer će u tom slučaju ona očekivati od vas da joj dižete samopouzdanje, a to onda nije ravnopravan odnos.

3. Dame, ako želite muža koji će se uistinu znati brinuti o djeci, tada pronađite muškarca boljeg imovnog statusa. Usto, djeca takvih muškaraca su pametna, pokazuju istraživanja.

4. Muškarci, ako želite izbjeći seksualnu sušu u braku (posebno nakon nekoliko godina braka), nemojte se ženiti seksualno submisivnim ženama. One brzo odustaju od seksa, za razliku od onih koje su otvorene i seksualne te rado iskušavaju nove stvari.

5. Pronađite nekoga tko je savjestan, pa čak i pomalo neurotičan ako želite dug i zdrav zajednički život. Otkriveno je da se pomalo neurotične osobe više brinu o sebi pa te navike prihvaća i njihov partner, a to je dugoročno dobro za njihovo zdravlje.

6. Ako sumnjate da će vas partner ili partnerica varati, istražite malo te svoje sumnje. Znanstvenici kažu da nas katkada instinkt zna upozoriti na nadolazeću nevolju, pa obratite pažnju. No morate biti sigurni da je ipak riječ o instinktu, a ne samo vašim nesigurnostima…

7. Želite li da se vaš partner ili partnerica brinu o svojemu izgledu i u braku? To, kažu stručnjaci, možete vidjeti već u početku. Osoba koja i inače vodi računa o svojemu izgledu i stalo joj je da uvijek dobro izgleda vrlo vjerojatno će zadržati takve navike i u braku.