NOSI SE MUŠKOBANJASTO

Što sve možete posuditi iz njegovog ormara

08.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Odjeća stvorena za žene, a krojena za muškarce, ove je godine opčinila cijeli modni svijet jer je sugeriraju najveći dizajneri svijeta. Kad muškobanjasta, stroga i odlučna žena nabaci štikle i crveni ruž, jasno vam je da s njom nema rasprave

Da je, barem što se mode tiče, dobrano uzdrman pojam spolova, modnoj je publici postalo jasno tijekom prikazivanja kolekcija jesen/zima 2011/12. Tada su revije najrazvikanijih dizajnera svijeta predvodili transseksualni model Lea T i androgini model Andrej Pejić. Sada, dakle, svi nose sve, ali je baš ove zime osobito poželjno da žena za dan i za noć nosi mušku odjeću.

Tako će najkul djevojke ove sezone posuđivati od svojih muških polovica, i to sve, od klasičnih odijela na prugice, hlača zapeglanih na crtu do bijelih košulja, sve upotpunjeno svilenom kravatom, muškim steznikom i ogrtačima za nepogrešivo muškobanjasti dojam.

Ženske obline ove će hladnije modne sezone biti upakirane i u dobrano prevelike outfite, kao što sugeriraju Stella McCartney, Nicole Farhi i Alexander Wang.

Izgled samosvjesne žene bit će upotpunjen i tregerima, leptir mašnama, muškim šeširima, rukavicama, cipelama. Bitno je, dakle, izgledati 'kao pravo muško', pa neka vas inspiriraju Moschino, Dolce & Gabbana, DSquared2, Balmain, Balenciaga, Ralph Lauren

Za takav izgled ne morate odmah odmahnitati do prvog šoping centra ili, ne daj bože, preko grane, za početak je dovoljno zaviriti u ormar svoje bolje polovice i razmisliti o svom novom stajlingu. Za slaganje outfita inspirirajte se u našoj fotogaleriji, za vas smo prikupili najbolja izdanja s vrućih modnih pista!