BIZARNE ŽELJE

Što sve bogati gosti zahtijevaju od domaćih hotela?

24.10.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Kada napunjena izvorskom vodom Evian, posteljina izvezena zlatom, preuređenje prostorije u sinagogu samo su neki od bizarnih zahtjeva bogatih gostiju koji su boravili u Hrvatskoj

Bizarni zahtjevi hotelskih gostiju nisu nešto što se događa isključivo u drugim zemljama. Naprotiv, toga sve češće ima i kod nas. Primjerice, jedan je gost u splitskom hotelu Le Meridien Lav zakupio dva hotelska kata kako bi si osigurao mir i tišinu.

'Posebne zahtjeve vrlo često imaju kraljevske obitelji iz arapskih zemalja', istaknula je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornica Lava Danni Matijaca. Kaže kako su zahtjevi bogatih gostiju različiti. Neki žele da im se soba pretvori u prostoriju za prtljagu, a neki u frizerski salon. Traži se posebna posteljina, uvoz egzotičnog voća, a jednom je gost židovske vjere zatražio da se dvorana preuredi u sinagogu.

Slična iskustva imaju i djelatnici zagrebačkog hotela The Regent Esplanada. 'Imali smo jednog romantičnog ili možda ljubomornoga gosta, koji je usred noći poželio žute ruže za svoju dragu. Ostalo je zapamćeno i traženje dodatne sobe u koju je gost smjestio samo svoje cipele, ali i želje za posudbom akvarija sa zlatnom ribicom kako bi se smanjio osjećaj usamljenosti tijekom boravka u hotelu. Jedna nam je gošća u nedjelju navečer poželjela novu frizuru. Frizer je pronađen, a dama je dobila room service', prisjetila se Sanda Sokol, PR menadžerica Esplanade.

Kaže i kako su neki gosti tražili dodatnu sobu za masažu, konferencijske dvorane za opuštanje, 24-satno raspolaganje frizerom i vizažistom, šoping-pratitelja, najskuplji šampanjac i kavijar u velikim količinama. 'Jedan gost zatražio je 15 pepeljara i 10 šteka cigareta svakodnevno u sobi, tražili su nam prijevoz od aerodroma samo za psa, i to u bijeloj limuzini. Tu su i samo određene čokoladice, pivo, vino ili šampanjac u mini baru ili kava Starbucks kakve nemamo u Hrvatskoj. Jedan nam je gost prethodno dostavio vlastitu posteljinu izvezenu pravim zlatnim nitima, jer ni na jednoj drugoj ne može zaspati', otkrila je Sanda Sokol.

S posebnim zahtjevima gostiju susreću se i u Dubrovniku. Primjerice, prošloga ljeta bogati gosti željeli su odigrati odbojku na pijesku u samome hotelu. Djelatnici grupacije Jadranski luksuzni hoteli bacili su se na posao te je u hotel kamionima dovezeno više od 30 kubika pijeska. Osoblje dubrovačkih hotela prisjeća se i gošće koja je zatražila da joj se kada napuni izvorskom vodom Evian.

'Slavni gosti koji su odsjedali u hotelima grupacije JLH ponekad su imali i neobične zahtjeve, poput određene kvadrature apartmana, uređenja interijera u jednoj boji, egzotičnog cvijeća u sobama, latica ruža posutih po dnevnim prostorima ili, pak, određenih vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića', otkrila je Slobodnoj Dalmaciji Zrinka Marinović iz korporativnih komunikacija grupacije.