17 KLJUČNIH PREDMETA

Što svaki pravi frajer mora imati u ormaru?

18.09.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Mnogim muškarcima šoping je prava gnjavaža i nužno zlo, no ne treba očajavati. Odsad će taj posao biti lakši no ikada, a sve što vam treba je ovih 17 ključnih predmeta

Spenserice
Poluduboke cipele od antilopa s kožnim vezicama, ovaj tip cipela najrazličitiji je, ali ipak najneutralniji tip cipela koje jedan muškarac može imati. Povišen model koji prelazi preko gležnja i napravljen je od brušene kože, u bilo kojoj nijansi, odlična je varijanta za nešto između tenisica i fensi cipela. Veliki plus je i taj što su napravljene od antilopa, tako da će savršeno pristajati uz bilo koje hlače, piše Huffington Post

Starke
Popularne conversice rijetko tko nema u svom ormaru. Za to postoji savršeno dobar razlog – jednostavan par ne pretjerano upadljivih tenisica odlično paše uz velik broj kombinacija. Vrlo su casual, cool i udobne, ne djeluju 'klošarski', već urbano i trendi. Nabavite par u mornarsko plavoj boji, tamnosivoj ili čak čisto bijele.

Sat s kožnim remenom
Bez obzira koliko gadgeta imali na kojima možete provjeriti koliko je sati, pravi frajer jednostavno mora imati sat. Najsigurniji je izbor sat s kožnom, smeđom ili crnom narukvicom. Ako niste sigurni oko izbora boje, najbolje je odlučiti se s obzirom na boju cipela i remenja koje nosite.

Tamnoplavo odijelo
Na sve veće obljetnice i događaje vjerojatno ste nosili crno odijelo. No pravi frajer jednostavno ne fura crna odijela u tim situacijama, već radije bira vječnu tamnoplavu nijansu koja paše za bilo koju priliku, a crno se izvlači samo u slučaju odlaska na pogrebe. Osim toga, tamnoplavo odijelo laska gotovo svakoj nijansi kože, a beskrajne mogućnosti kombinacija s košuljama i kravatama čine ga odličnim za formalna događanja, kao i za ležernije izlaske.

Sivi sportski sako
Kada je odijelo previše formalan odabir, najbolje je posegnuti za sportskim sakoom, po mogućnosti u sivoj boji. Uz sportski sako odlično će pasati traperice, kaki hlače, donji dio odijela u kontrastnoj boji. Ukoliko vam ne paše sako u sivoj boji, u obzir uzmite tamnoplavu boju, crnu, smeđu, kaki i traper.

Tamna topla jakna
Umjesto debele i napuhane jakne, koja bi, ako se pita prave frajere, trebala biti rezervirana za skijaške krajeve, nabavite si jednako toplu, no nešto kraću jaknu ravnijeg kroja. A boja ne mora nužno biti crna, razmotrite i sivu, plavu ili pak boju devine dlake. Jakna neka ne bude znatno duža od kukova. Dobar izbor je i pomalo sportski dvoredni mornarski kaput i ili pak casual kaput s montgomery kopčanjem.

Smeđe kožne cipele
Smeđe, ne crne. Naime, svjetlije nijanse u boji devine dlake imaju prednost u odnosu na tamne čokoladne nijanse s obzirom da pašu uz gotovo sve, savršeno idu uz tamnoplavo odijelo, ali i uz sivo i kaki.

Smeđi kožni remen
Naravno, kako bi se slagao sa smeđim kožnim cipelama.

Jednostavna tamna kravata
Odijela ne zahtijevaju uvijek kravatu, štoviše, odijela kombinirana s jednostavnom bijelom lagano raskopčanom košuljom su vrlo atraktivna. No za svečane prilike ipak će biti potrebna kravata. Ako ste tradicionalniji, radije odaberite sivu ili tamocrvenu, prugastu kravatu (tamnoplave pruge u kombinaciji s kontrastnom bojom) ako ste šminker, a za zavodnike tu su uske kravate u tamnim bojama.

Tamne, ravne traperice
Tamne traperice bez izblijedjelih dijelova i modernih rupa ili ukrasnih gumba. Osim toga, radije odaberite klasične krojeve, bez nabora ili neka broj bude pravi, jer ne bi smjele biti niti preuske niti preširoke, i nikako ne bi smjele visjeti.

Tamne kaki hlače ravnih nogavica
Sličnoga kroja kao i traperice, s razlikom u boji. Izaberite one kaki, a ne isprane sive. Neke od najboljih nijansi su one u boji karamele ili pak boji devine dlake koje će odlično pasati sa sivom sportskom jaknom ili crvenom flanel majicom.

Dobra majica s kapuljačom
Svaki pravi frajer u ormaru bi trebao imati barem jednu dobru majicu s kapuljačom. Lako ju se nosi na donji dio trenirke ili pak na traperice za sportski look. Prilikom odabira vodite računa da nije predugačka, a i izbjegavajte bilo kakav logo ili velike natpise.

Obična, jednobojna majica kratkih rukava
Baš kao majica s kapuljačom, majice kratkih rukava su najbolji izbor za casual styling. Za ležeran, a opet dotjeran styling najbolje su one bez natpisa i slika, jednobojne i okruglog izreza.

Obična vesta s okruglim izrezom
Napravljen od kašmira, vune ili čak pamuka, tanki pulover okruglog izreza jedan je od najboljih odjevnih predmeta koji možete posjedovati. Kombinirajte ga s trapericama i majicom kratkih rukava ispod. Za malo ozbiljniji izgled kombinirajte ga s kaki hlačama ili pak s donjim dijelom odijela. Preporučene boje su svjetlosiva, mornasko plava, bež ili čak kestenjasta nijansa.

Uske bokserice
Dječaci nose široke bokserice, a pravi frajeri uske bokserice, koje su najbolji izbor i u usporedbi s običnim gaćicama. Najbolje izgledaju one jednobojne s gumom u kontrastnoj boji.

Torba srednje veličine
Torba srednje veličine odlično je rješenje za odlazak u teretanu ili na vikend. U većini slučajeva torbe su za muškarce prava gnjavaža, ovaj izbor ne bi trebao biti težak. Potražite onu koja je čvrsta, s istančanim uzorkom te napravljena od kože, platna ili pamuka.

Običan crni kišobran
Pravi frajeri ne nose kišobrane u neonskim bojama ili pak s uzorcima. Odaberite onaj običan, crn i neupadljiv, srednje veličine, i vaša garderoba će biti potpuna.