MAKE-UP OSNOVE

Što svaka žena mora tegliti u torbici?

23.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Samo ortodoksne 'anti-šminkerice' nemaju nikakvu šminku, dok se ostale pitaju 'imam li je previše?!'

Nemoguće je odgovoriti na pitanje 'koliko je šminke previše' jer odgovor ovisi o previše faktora, kao što su šminkerske navike i više-manje problematičan ten. Zato 'problemsko pitanje' treba postaviti obrnuto: bez koje nam je šminke život nezamisliv, koji make-up moramo imati?

Vjerni korektor. Čak i ako nikad u životu niste imali problema s prištićima, s godinama se povećava potreba za kamufliranjem podočnjaka. Kako oni u tekućem stanju slabije prekrivaju, uložite u dobar kremasti korektor u formi stika ili kompakta.

Crna maskara. Ono što je u modnom smislu mala crna haljinica, to je crna maskara u kozmetičkom – svakome dobro pristaje.
Uvijek možete eksperimentirati s ostalim nijansama kojima ćete naglasiti boju očiju, ali s kvalitetnom crnom ne možete pogriješiti.

Crveni ruž gotovo da pripada kategoriji 'male crne haljinice' i 'crne maskare', ali s jednom bitnom razlikom – ne pristaje baš svakome! Ako vidite da 'ne ide' s crvenim, pronađite nijansu koja vam laska jer s ružem ćete uvijek izgledati 'sređeno'.

Oživljujuće rumenilo. Svatko bolje izgleda s malo boje u obrazima. Osnovna 'pravila' za odabir nijanse: blijedoputim crnkama pristaju ružičaste nijanse, dok svjetlokose bolje 'odijevaju' rumenila boje breskvice. Umjesto rumenilom, preplanulo lice osjenčajte bronzerom.

Pouzdani puder. Neovisno o brendu (skupljem ili jeftinijem) i agregatnom stanju (tekućem, kompaktnom ili onom u prahu), od presudne je važnosti odabir nijanse koja savršeno pristaje tenu.

Hidratantno sjajilo. Ispucane i suhe usnice nikome ne stoje dobro. Osim ako niste 'ovisnica' o sjajilima, sočan izgled usnica naglasit će i balzam.