URBANA LEGENDA

Što piše u bračnom ugovoru Cruisea i Holmes?

03.07.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Od svih glasina o Tomu Cruiseu, jedan se zadržao dulje od svih ostalih – trač da je Cruise prije braka potpisao ugovor s novom suprugom koji ide dalje od standardnog holivudskog ugovora

U 2005, četiri godine nakon što se razveo od glumice Nicole Kidman, tada najveća svjetska filmska zvijezda navodno je prišla nekolicini mladih holivudskih glumica s ponudom petogodišnjeg bračnog ugovora. Među onima kojima je ponuda

upućena, navodno su bile Sofia Vergara, Scarlett Johansson i Katie Holmes, koje će kasnije postati Cruiseova treća žena. U zamjenu za udaju s Cruiseom, mlada će glumica dobiti poticaj u karijeri i novac, plus bonus ako rodi dijete.
Za Toma je brak u kojem se rađa dijete bio rehabilitacija njegovog ekscentričnog javnog imidža i konačno utišavanje glasina da je gay. Sada kada je Holmes podnijela zahtjev za razvod, priča se vratila u opticaj. Kako je do urbane legende uopće došlo, pita se Huffington Post.

'Vjerojatno je ta urbana legenda proizašla iz nerazumijevanja događaja', kaže Tony Ortega, glavni urednik Village Voicea. Ortega potvrđuje da je nekoliko mladih žena prošlo provjeru crkve i da su testirane kao Tomove sljedeće supruge prije nego što je izabrana Katie Holmes. Svaka je morala prije susreta s Cruiseom potpisati višestruke ugovore o neizjašnjavanju, što je navodno standardni postupak u toj crkvi.

Sve do 2004. crkva je tražila slavnom glumcu novu suprugu. Ortega, koji pratili scijentološku crkvu od 1995, kaže da se Cruise nalazi na drugom ili trećem mjestu u zapovjednom lancu. To potvrđuje i biograf Andrew Morton, autor knjige 'Tom Cruise: Autorizirana biografija'.

Mortonove izjave potvrđuju Ortegine navode. U članku objavljenom na stranici Celebuzz, Morton tvrdi da je Cruise prije braka potpisom natjerao Katie na 'tihi porod', praksu crkve kojom se potiče minimalna buka kako bi izbjegli negativni utjecaju na majku i dijete.

Iako se njegovi potezi čine bizarni, izvor blizak paru kaže kako je Cruise bio potpuno predan i zaljubljen u Katie te da su njegove namjere bile dobronamjerne.

Holmes je navodno, tvrde upućeni, od početka veze znala da će scijentologija uvijek biti Cruiseov prioritet: 'Crkva je vrlo uključena u njihove živote od samog početka. Katie je toga bila svjestan u taj je brak ušla dragovoljno, tako da njezina pozicija žrtve sada zvuči neiskreno.'
Iako Holmes i Cruise vjerojatno neće ništa govoriti prije početka brakorazvodne parnice, jedan uvjerljiv argument svjedoči protiv glasina o ugovora dolazi od same Holmes. U svom zahtjevu za razvod, glumica traži isključivo skrbništvo nad šestogodišnjom Suri. Da je bilo kakvog prethodnog ugovora, taj bi ugovor spriječio Holmes da uzme Suri, piše Huffington Post.

S druge strane, TMZ tvrdi da će, unatoč nagađanjima da će Katie izići iz ovoga braka teža za 15 do 20 milijuna dolara, prema predbračnome ugovoru Katie navodno iz braka izići samo s vlastitom imovinom koju je stekla prije braka. Prema predbračnome ugovoru koji su potpisali, od Toma navodno neće dobiti ništa.

'Ona se oko toga ne brine. Njoj novac nije bitan, nije takva cura. Njoj je bitna kćer', rekli su bliski izvori o Katie.