NIŠTA NIJE JEDNOSTAVNO

Što nikako ne smijete raditi prilikom tuširanja

03.02.2014 u 14:33

Bionic
Reading

Na spomen tuširanja sigurno ne razmišljate o tome kako se pravilno tuširati i što ne smijete činiti, ali za zdravu kožu ipak je važno nekoliko stvari

1. Dugo tuširanje vrućom vodom

Dermatologinja Heather Woolery-Lloyd naglašava za Huffington Post da dugo tuširanje vrućom vodom ispire zaštitni sloj ulja koja čine našu kožu vlažnom. Nakon takvog tuširanja vjerojatno ćete osjećati svrab po koži. Želite li se dugo tuširati, nemojte koristiti vruću vodu. Želite li poboljšati cirkulaciju i razbudtiti se ujutro, možete se naizmjenice tuširati toplom i hladnom vodom.

2. Pjena i mjehurići nisu poželjni

Ako se pitate zašto je tome tako jer obožavate mirisne kupke i pjenu, odgovor se opet krije u prirodnom ulju koje štiti kožu. Što je više pjene i mjehurića, veća je šansa da će ukloniti prirodna ulja s kože, baš poput vruće vode. Tako opet povećavate šanse da na kraju imate grubu i iziritiranu kožu. Ako ste već naišli na ovaj problem, stanje možete popraviti blažim proizvodima za pranje tijela i redovnim mazanjem losionima ili mlijekom za tijelo nakon tuširanja. Ali zapamtite da je preventiva najvažnija.

3. Temeljito ispiranje tijela

Događa li vam se da u brzini ne isperete tijelo u potpunosti od gela za tuširanje, a ostatak pjene samo obrišete ručnikom? Imate li suhu i iziritiranu kožu, možda je to uzrok. Ostatak sapunice može napraviti štetu koži ovisno o tome koji gel za tuširanje koristite. Dermatolozi upozoravaju da se u mnogim gelovima za tuširanje nalaze razne kemikalije pa svakako trebate pročitati sastav i paziti da dobro isperete tijelo od sapunice.



4. Maska za lice nakon tuširanja

Imate li običaj nastaviti s tretmanima za ljepotu nakon tuširanja i umivanja lica, dermatolozi kažu da to nije dobar redoslijed. Maska za lice treba se nanijeti prije umivanja i tuširanja jer je s toliko čišćenja veća mogućnost da ćete isušiti i oštetiti kožu. Nakon tuširanja jedino je važno namazati se hidratantnom kremom.

5. Brisanje ručnikom

I način na koji se brišete ručnikom može ostaviti tragove na koži, posebno tijekom zimskih mjeseci. Kada nemate vremena vjerojatno uopće ne razmišljate jeste li se dobro obrisali, ali ostatak vode ili snažno trljanje ručnikom može također oštetiti kožu, posebno ako odmah ne nanesete losion ili mlijeko za tijelo.