SKROMNA I USPJEŠNA

Što možemo naučiti od Taylor Swift?

25.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Taylor Swift se nedavno okitila prestižnim nagradama na American Music Awards, zasjenivši na dodjeli i proslavljenu Adele, britansku divu moćna glasa. Ovu 21-godišnjakinju Billboard je proglasio ženom godine, a mnogi je ističu kao uzor mladima, jer slavu nije izgradila na skandalima, golotinji ili imidžu žestoke partijanerice

Američka ljubimica rođena u Readingu u Pennsylvaniji, osvaja svojim pjesmama, ali i uzornim ponašanjem. Što nas je naučila ova skromna mlada cura koja je puno toga postigla, iako joj je tek 21. godina?

Bliska je sa svojom obitelji – Taylor je puno puta u intervjuima naglašavala kako joj jako puno znači podrška obitelji. Bliska je sa svojim roditeljima i bratom koji je vrlo često prate na koncerte. 'Obožavam kad smo svi zajedno za Božić, uživam u tim danima. Svi se dobro slažemo i vrlo smo povezani', kaže Taylor. Svojim roditeljima u znak zahvalnosti kupila je kuću u Nashvilleu za koju je dala oko osam milijuna kuna. Svaka čast!

Ima pozitivan stav prema ljubavi – iako je doživjela mnoga ljubavna razočaranja (da, i cure poput Taylor dečki ostavljaju) romantična je duša koja vjeruje u ljubav. 'Kad je u pitanju ljubav, tu nema pravila. Samo želim da me ljubav iznenadi. To ne možete predviđati. Nikad ne znate kad ćete se i u koga zaljubiti', rekla je dodavši da joj je, dok se to ne dogodi, sasvim dobro i kao solerici.

Prijatelji su joj vrlo bitni – Taylor se godinama druži sa Selenom Gomez, Hayley Williams iz megapopularnog benda Paramore i Katy Perry. Iako sve cure imaju i previše posla, Taylor se trudi održati ta prijateljstva, a na koncertu u Nashvilleu joj se na pozornici upravo pridružila Hayley.

Vjeruje u sebe
– iako su je drugi učenici ismijavali jer je voljela country i maštala o karijeri pjevačice u tom žanru, Taylor se nije obeshrabrila. Premda nije imala puno prijatelja niti bila popularna, imala je svoju viziju i cilj. Čvrsto je vjerovala da može nešto napraviti i uspjela je!

Ne želi jeftin publicitet
- kovrčava Taylor kaže da nema namjere podilaziti prozirnim trikovima kako bi se proslavila. 'Nećete me vidjeti oskudno odjevenu ili u nekim provokativnim kreacijama. To nisam ja i ne bih se osjećala ugodno. Ni u privatnom životu se ne oblačim izazovno. Mislim da to nije potrebno', rekla je Taylor.

Razumna je s novcem – iako je njezin bankovni račun velik, Taylor kaže da je i dok nije bila slavna i bogata bila vrlo racionalna po pitanju financija. 'Druge cure su obično maštale o skupoj odjeći ili cipelama, a ja sam radije potrošila novac za ulaznicu na neki genijalan koncert jer takvo iskustvo pamtite zauvijek. Materijalne stvari imaju svoj rok trajanja', smatra Taylor.

Blještavilo showbizza nije je zaslijepilo
- i po tom pitanju Taylor nije tipična mlada zvijezda. 'Nisam osoba koja voli izlaske uz potoke alkohola. Nikad nisam okusila ni kap alkohola. Volim kad sve imam pod kontrolom i kad mi je glava trijezna', kaže Taylor, koja će 13. prosinca proslaviti 22. rođendan. Osim toga, svi je hvale jer je ljubazna i draga. 'Taylor je divna osoba. Velika je zvijezda, a opet tako jednostavna', rekao je Adam Young, glazbenik koji stoji iza projekta Owl City.