MIROLJUBIVA TEMATIKA

Što Kosorica želi poručiti brošem s vilom?

18.04.2013 u 20:11

  • +17

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Bionic
Reading

Metla, cvjetić, oblik Hrvatske, kninska tvrđava, bejzbolska palica samo su neki od broševa koji su postali zaštitni znak Jadranke Kosor dok je bila premijerka, a to se nije promijenilo do danas. Na presici na kojoj se oglasila vezano uz izbacivanje iz HDZ-a nosila je broš s – vilom

'Svaki moj broš ima simboliku, ali takav način izražavanja vidim kao zabavnu stranu posla', rekla je Jadranka Kosor u vrijeme dok je još bila na funkciji hrvatske premijerke.

Najnoviji broš pokazala je na press konferenciji na kojoj se očitovala o odluci Predsjedništva HDZ-a koje ju je jednoglasno isključilo iz stranke zbog toga što je, po njima, naštetila njezinom ugledu. Broš je bio u obliku vile, što podrazumijeva vitku siluetu s krilima, a u ovom slučaju vila nosi i šeširić, cipelice i torbicu.

Broš izgleda baš poput hrabre vile Bloom iz popularne animirane serije za djecu i mlade Winx, a koja s prijateljicama pomoću svojih čarobnih moći brani svemir od sila zla.

Ako doista svaki broš Jadranke Kosor priča neku priču, onda bi ovaj mogao govoriti da je najnoviji poraz neće navesti da stoji po strani i mirno gleda što se događa u hrvatskom političkom životu.