SVI SU POLUDJELI ZA NJIMA

Što kažete na tenisice s petom koje su novi hit?

04.09.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Žene polako, ali sigurno napuštaju svoje upadljive platforme na visoku petu te se priklanjaju novom hitu u uličnoj modi – tenisicama koje petu kriju iznutra. Uzmite ovaj trend u obzir jer cijeli je svijet poludio za njim

Žudnja pomodarki za kojim dodatnim centimetrom visine dovela nas je do novog uličnog hita – svi odjednom nose tenisice s visokom petom postavljenom iznutra, no koja se ipak itekako da naslutiti izvana.

Ako se kome u prvi mah i učine bizarnima, naviknut će se vrlo brzo na njih, jer su takve inačice u dućane već lansirali gotovo svi brendovi cipela. U ponudi ih tako imaju Nike, Aldo, Adidas, Ash… ali i brendovi iz visoke mode, kao što su Marc by Marc Jacobs, Chloé i Stella McCartney.

Glavni krivac za ovu pomamu je francuska dizajnerica Isabel Marant Bekket koja ih je prva lansirala. Upravo njezine nosi i naša proslavljena manekenka Ljupka Gojić

Kod nekih je ovakvih tenisica peta vidljivija, kod nekih se tek naslućuje, no da ove, popularno nazvane 'wedge sneakerice' jesu i ostat će must have, govore i Beyoncé, Kate Bosworth i Anne Hathaway koje ne izlaze ih njih. Kako bilo, naveliko se već nose i po našim gradovima.

I nije tu riječ o šarenim tenama do gležnja kakve su nosile Spice Girls, već dolaze u diskretnijim nijansama, kožne su i često sa zakovicama i kojekakvim kopčama.

Cijena im je 36 dolara do preko tisuću dolara, odnosno od dvjestotinjak kuna naviše.