SASVIM OTKAČENO

Što kažete na ovaj novi modni trend?

24.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ovako napisana, ideja o nošenju suknje preko hlača mogla bi vas natjerati da se naježite. Međutim, krenite u ovu avanturu bez predrasuda, jer će vas svjetski dizajneri uvjeriti da su novi trendovi sasvim prihvatljivi, čak štoviše, primamljivi

Kako bismo vam približili ideju koja se polako uvlači i u lance ulične mode, prikupili smo ponajbolje od tog trenda s modnih pista, i to kolekcije jesen/zima 2012/13.

Ovoga puta trend je, odgovorno tvrdimo, odrastao i postao sofisticiran. Ionako znate da su pomodarke na koljenima kad ih inspiriraju Marc Jacobs, Louis Vuitton i Chanel. Zato ćemo samo dodati – ovo nećete moći ignoritati.

Kod Louisa Vittona teška vunena haljina gotovo dotiče gležnjave modela, ostavljajući da se nazire tek koji centimetar hlača. Prada, pak, spaja fine hlače i suknju na preklop u istoj boji, ali bogato ukrašenu svjetlucavim detaljima kakvi se često nalaze i na rukavima jaknica.

Christian Dior, pak, spaja haljine bez naramenica ili puf haljine sa savršenom krojenim 'cigareta' hlačama.

Još jedan plus ovaj trend dobiva ako zavirimo u kolekcije Marca Jacobsa i Roksande Ilinčić za proljeće i ljeto 2013. Što će reći, neizbježno ćemo se s ovom novinom još dugo družiti, na ovaj ili onaj način.

Najjednostavniji način da isfurate ovaj trend jest da nosite tuniku povrh ravnih hlača - bit će to udobnije nego da najprije kopčate hlače, a onda i suknju povrh njih. Ili se ohrabrite i isprobajte nekoliko kombinacija...