DOSTA ZIJEVANJA

Što će vas razbuditi puno bolje od kave

03.05.2016 u 07:05

Bionic
Reading

Oni koji nisu ljubitelji kave vjerojatno su već otkrili jedan od napitaka ili namirnica koji ujutro mogu razbuditi čak i bolje od kofeina

Zobena kaša

Najobičnija zobena kaša još uvijek je jedna od najboljih ideja za doručak. Dobit ćete puno energije, zatomit ćete glad, a nećete unijeti puno kalorija. Zobena kaša omogućit će vam da bez gladi izdržite do ručka.

Voda

Možda ne pruža bogatstvo okusa, no voda će vas brzo razbuditi. Dehidracija utječe na sposobnost razmišljanja pa zato ljudi, između ostalog, prije jutarnje kave osjećaju laganu zbunjenost i umor. Isto jednostavno rješenje vrijedi i za pospanost na poslu – popijte čašu vode i odmah ćete se osjetiti bolje.

Jabučni ocat

Znanstvenici još ne znaju zašto jabučni ocat podiže razinu energije i budnosti, no ako ste spremni riskirati, preporučujemo vam mješavinu vode, meda i jabučnog octa. Naravno, morate biti sigurni da ocat neće naštetiti vašem grlu ili želucu.


Chia sjemenke

Chia
sjemenke pune su omega-3 masnih kiselina koje poboljšavaju rad mozga i smanjuju osjećaj umora. Također, one upijaju deset puta svoje težine u vodi pa tako ubrzavaju probavu i pretvaranje hrane u energiju.

Zeleno povrće i salata

Zeleno povrće i salata sadrže puno vitamina B koji pomaže u pretvaranju hrane u energiju. 'Zelenilo' možete jesti tako da pripremite salatu ili frape.

Menta

Već samo miris peperminta razbudit će vas i smanjiti osjećaj umora. Možda čaj od mente nije loša ideja ako želite nešto što će imati isti učinak kao kava, a ne volite njen okus. Ako niste ni ljubitelji čaja, možete uvijek kupiti kaugumu i tako se razbuditi.

Jaja

Odličan razlog zbog kojeg su jaja omiljeni doručak su - proteini. Jaja će vam bez problema zatomiti glad sve do ručka te vam dati neophodnu energiju za aktivnost. Kako god ih pripremite, jaja su odličan doručak.