MODERNO I MAŠTOVITO

Stan od 52 kvadrata kojem nitko ne može odoljeti

07.12.2012 u 07:19

Bionic
Reading

Švedski stanovi svojom jednostavnošću i ukusnim uređenjem osvajaju već na prvi pogled, a takav je slučaj i s ovim domom koji se nalazi u samome potkrovlju te osim udobnosti nudi i predivan pogled

Smješten u zgradi koja datira iz 1900-ih, ovaj stan se prostire na 52 četvorna metra, itekako dobro iskorištena. Lijepa i obnovljena zgrada ima šest katova, a ovaj stan se nalazi na zadnjem katu, u samom potkrovlju, te pruža predivan panoramski pogled na susjedstvo.

Baš kao i u većini švedskih stanova, i u ovome je bazna boja bijela pa osvajajuća bjelina vlada u cijelome prostoru osvježena detaljima u boji. Najveći i centralni prostor stana je dnevni boravak spojen s kuhinjom, uređenima jednostavnim komadima namještaja s upečatljivim tepihom, prekrivačima i ukrasnim jastucima. Minimalizam i jednostavnost su naglašeni u svakome kutku ovoga doma pa prevladava namještaj ravnih linija, a svi suvišni detalji su eliminirani, poput zastora.

Osim lijepog pogleda koji pruža stan smješten u potkrovlju, zgodan detalj u stanu su i kosi zidovi te dio staroga zida u spavaćoj sobi, koji je ostavljen u originalnom obliku i tek prebojan bijelom bojom.