Strijese još nazivaju trudničkim prugama. Jako je važno već od početkaspriječiti njihov nastanak iako se najčešće pojavljuju tek u drugojpolovici trudnoće u području prsiju, bokova i trbuha. Uzrok je pojačanoširenje kože trbuha uz istodobnu (hormonski uvjetovanu) smanjenuelastičnost vezivnog tkiva.

Tako nastaju mali rascjepi na trbuhu koji su u početku vidljivi kaoružičasto–bijele pruge, kasnije poprimaju ljubičastu boju i nakon togamalo izblijede. Stručna istraživanja su dokazala da žene koje se prijei tijekom trudnoće bave sportom, primjerice plivanjem ili gimnastikom,izrazito rjeđe dobivaju trudničke pruge.

Što možete unaprijed poduzeti protiv pojave strija?

Korina Lončar, brand menadžerica za Eucerin iinternet-kordinatorica tvrtke Beiersdorf, savjetuje: 'Prvenstvenotrebate paziti na prehranu bogatu vitaminima, posebice je dobar vitaminE koji održava kožu elastičnom. Isto tako dnevna masaža je najboljastrategija protiv pojave strija. Ako pogođena mjesta svakodnevnomasirate rukavicom ili spužvom za masažu, potičete prokrvljenost ielastičnost vezivnog tkiva te na taj način sprečavate i šitite kožu odnastanka strija.'

Desetljećima je već poznat pozitivan učinak masaže za oporavakelastičnosti kože. Već i postojeće strije mogu se vidljivo ublažitiupornom masažom s primjerenim proizvodima za njegu. Stoga je Eucerin®istraživački tim razvio
Eucerin® ulje za njegu tijela, posebice za potrebe osjetljivekože tijekom trudnoće. On sadržava visokovrijedna čista biljna ulja,kao i čisti prirodni vitamin E.

Specijalna kombinacija ulja jezgre suncokreta, ulja jojobe ibademovog ulja bogata je linolnom kiselinom, nezasićenom masnomkiselinom koju ljudski organizam ne može samostalno proizvesti. Linolnakiselina posebno jača barijernu ulogu kože, dok čisti vitamin E dodatnodjeluje kao prirodni hvatač radikala. Ne sadržava parafin, boju ikonzervanse te se može dobro raspodijeliti i umasirati u kožu. Brzo seupija i ima ugodan miris, a izvrsna djelotvornost i podnošljivost nakoži dokazane su kliničkim i dermatološkim istraživanjima.

Kako masirati?

Masažu započnite snažnim masiranjem od stopala prema stražnjici,nastavite masažom ruku od dlanova prema ramenima. Na kraju nanesiteEucerin® ulje za njegu tijela na trbuh i prsa bez doticanja bradavicate ga nježno umasirajte laganim pritiskom i kružnim pokretima napogođena mjesta kože.

Idealno je povremeno nježno istrljati trbuh pilingom. On čisti,oslobađa kožu od mrtvih stanica, potiče staničnu aktivnost i čini jespremnom za prihvat Eucerin® ulja za njegu. Dermatolozi i babicesavjetuju i nastavak tretmana pouzdanom masažom čupkanja: pri masažičupkanjem na trbuhu strije se prihvaćaju palcem i prstom, podižu istišću među prstima, a onda brzo ispuštaju. Kožu treba svakodnevnomasirati, po mogućnosti dva puta po 5 do 10 minuta.

Kako biste tijekom trudnoće i kao mlada majka uživali u tomneponovljivom vremenu, a ujedno imali i odgovore na brojna pitanja,Eucerin® je za Vas pripremio online savjetnik.
Na www.eucerin.com.hr/sretnatrudnocamožete pronaći informacije vezane za svako tromjesječje trudnoće tebrojne druge korisne savjete. Jednostavno Vam ovim savjetnikom želimopomoći da prođete kroz trudnoću sretno i opušteno.


Za sve dodatne informacije obratite se ovoj osobi:

Korina Lončar, brand menadžerica i koordinatorica za internet,
Beiersdorf d.o.o, Križna 18,
10000 Zagreb;
tel: 01 600 1026; faks: 01 600 1053
www.nivea.hr
www.eucerin.com.hr
www.labello.com.hr
www.beiersdorf.com.hr

Ines Delević Majetić, Managing Director
Vlatka Jurić, Account Director
Omega Media, Ilica 146,
10000 Zagreb
tel: 01 3908 920; fax: 01 3908 929
www.omegamedia.hr