RUČNI RAD

Sramite li se izgleda svojih ruku i noktiju?

01.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ne brinite se, uz pomoć proizvoda koji konkuriraju salonskim tretmanima, sjaj im možete vratiti u samo nekoliko minuta

Neki kažu da se ženina briga o vlastitom izgledu najbolje ogleda na njenim rukama i noktima. Kako su danas dostupni savršeni instant-tretmani koji u nekoliko trenutaka kreiraju svilenkasto meku kožu, zaista nema razloga da se crvenite zbog 'grube' kože ruku ili, još gore, ispucanih i požutjelih noktiju.

Iako su salonski tretmani preporučljivi, osobito parafinske kupke, i u svom kućnom 'SPA centru' možete preporoditi svoje ruke. Prvo ih namočite u toploj kupki, zatim uklonite lak za nokte i nakupljene nečistoće. Škaricama i turpijicom skratite i oblikujte nokte pa potisnite kožicu drvenim štapićem ili praktičnom 'olovkom' Anny Cuticle Softener to Go

Ploču nokta također možete premazati sredstvom za jačanje ili učvršćivanje, bilo u formi laka ili njegujućeg ulja, a nakon toga slijedi tretman uljepšavanja.

Kod lakiranja noktiju vrijedi pravilo 'svetog trojstva' – baza ili podlak, lak u boji i nadlak. Za one koji vole lakirati nokte, a ne bi puno potrošili, tu su vrlo povoljni minilakovi domaćeg brenda Smart Girls Get More i brzosušeća linija lakova američkog kataloškog brenda Avon Speed Dry.

Za kraj u kožu utrljajte optimalnu količinu kreme, sve dok se skroz ne upije. Kako se prilikom svakog pranja ruku tekstura ispire, kremu bi valjalo nanositi što češće, poput iznimno povoljne zaštitne kreme brenda Kozmo na bazi eteričnog ulja lavande i maslinova ulja.

Oštećenoj koži ruku osigurajte primjerenu njegu u vidu intenzivne kreme, poput hranjivog balzama Nivea SOS Hand Balm iz linije Repair&Care.