neoVIDERM

Spremni za ljeto uz višenamjensku emulziju

03.06.2020 u 12:06

Bionic
Reading

neoVIDERM emulziju za kožu kreirao je talijanski proizvođač Instituto Ganassini. Ova višenamjenska emulzija je medicinski proizvod koji pridonosi zaštiti kože, njezinoj dubinskoj hidrataciji, smanjuje opekline od sunca kao i ostale upalne procese. neoVIDERM je dermatološki testiran, prilagođen za najosjetljiviju kožu te se upravo zbog toga može koristiti i na bebinoj koži. Također je testiran na citotoksičnost s garancijom neprisustva teških metala u svom sastavu

U svojoj bogatoj formuli sadrži betaglukan koji regenerira kožu, hijaluronsku kiselinu koja pomaže u stvaranju zaštitnog sloja kože i daje dodatnu hidrataciju, alginat koji održava kožu vlažnom, hidratiziranom i čvrstom te je bogat oligomineralima, kao i vitaminima B i C. Zbog udjela ulja avokada koji ima visok sadržaj lipida, vitamina A, D i E, neoVIDERM ublažava i ljuštenje kože.

Iako je neoVIDERM najviše poznat kao proizvod koji ublažava opekline i crvenilo od sunca te se najčešće koristi u ljetnim i sunčanim danima te pri ozlijedi kože u kućanskim poslovima, on je višenamjenski proizvod i idealno ga je imati u kozmetičkom ormariću 356 dana u godinu.

neoVIDERM emulzija koja se može pronaći u ljekarnama, vrlo je jednostavna za korištenje. Potrebno je nanijeti dovoljnu količinu proizvoda na ozlijeđeno područje te ostaviti da se potpuno upije, a može se koristiti više puta dnevno sve dok se koža u potpunosti ne normalizira i regenerira.

Naime, osim spomenutih tegoba, neoVIDERM emulzija za kožu pomaže pri površinskim opeklinama 1. i 2. stupnja, čirevima, zaštiti prije i nakon radioterapijskog zračenja, iritaciji kože popraćenom crvenilom, ispucanoj i oljuštenoj koži, kod raznih osipa, suhoće kože ili malih abrazija. Osim toga, zbog svog sastava savršena je njega kože nakon tetoviranja ili kemijskog pilinga.

Laserski tretmani se u današnje vrijeme sve više koriste za rješavanje kožnih problema, od hiperpigmentacije do uklanjanja bora, a kao posljedicu ostavljaju crvenu kožu popraćenu stvaranjem krastica koje je potrebno umiriti. Upravo se ovdje neoVIDERM pokazao učinkovitim rješenjem zbog kojeg crvenilo i oštećenje nestaje u roku nekoliko dana. Isto se odnosi i na depilaciju, pogotovo kod osjetljive kože, koja je jako podložna crvenilu. Sve što je potrebno je nanijeti dovoljnu količinu emulzije na oštećenu kožu i pustiti da se upije.

neoVIDERM može pomoći i kod mnogo težih problema, poput oštećene kože i/ili sprječavanja oštećenja kože kod osoba s amputiranim udovima. Naime, kako se noga ili ruka nalazi do 12h dnevno u protezi, koža je podložna oštećenju i ranama, a korištenje ove emulzije svaku večer prije spavanja, nakon što se skine proteza, ojačava kožnu barijeru, smanjuje crvenilo, dubinski hidratizira i sprječava širenje rana.  

Istaknuli bismo i korištenje ove višenamjenske emulzije za kožu u terapijskom zračenju, odnosno radioterapiji, koja je jedna od metoda liječenja zloćudnih bolesti. Pri njoj se stanice tumora izlažu visokim dozama zračenja koje oštećuju njihov genetski materijal i tako sprječavaju daljnji rast tumora. Ova metoda liječenja kao neželjene posljedice ima kožne reakcije koje se moraju liječiti kako bi se ublažilo oštećenje kože te spriječilo veće, a neoVIDERM je proizvod koji će ublažiti oštećenje kože i u ovom slučaju.