RECEPT

Špageti u pikantnom umaku od rajčica

09.06.2009 u 14:19

Bionic
Reading

Pikantno i lagano jelo idealno je za vruće ljetne dane jer se brzo priprema, a uz to je i jeftino

Potrebni sastojci za četiri osobe:

500 g špageta
sol
4 grančice svježeg bosiljka
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
70 g zelenih ili crnih maslina bez koštice
1 žlica maslinova ulja
2 žlice kapara
1 limenka narezanih rajčica od 500 g
papar
tabasco po želji

Priprema:

Špagete skuhajte prema uputama na omotu u šest litara slane vode, tako da ostanu čvrsti.

Bosiljak operite, osušite i nasjeckajte. Oljuštite luk i češnjak i nasjeckajte ih. Masline izrežite krupno.

Zagrijte ulje na tavi. Nakratko popržite luk i češnjak na slabijoj vatri. Potom umiješajte masline, kapare i rajčice. Ostavite da prokuha, začinite solju, paprom i tabascom te nastavite kuhati dok se špageti ne skuhaju.

Odlijte 100 ml vode u kojoj ste kuhali špagete i umiješajte je u umak. Pospite bosiljkom. Ocijedite špagete i pomiješajte ih s umakom. Po želji poslužite sa svježe naribanim parmezanom.

Još sličnih recepata možete pronaći u 'Štedljivoj kuharici' u izdanju Mozaik knjige.