RECEPT ZA SLADOKUSCE

Souffle dvopek od kozjeg sira i češnjaka

08.02.2013 u 09:42

Bionic
Reading

Tim restorana OXBO Urban Bar & Grill hotela Doubletree by Hilton osmislio je afrodizijački jelovnik za Valentinovo

Zaljubljeni parovi, između ostalog, moći će uživati u bijeloj juhi od rajčice i bosiljka uz pjenicu od tartufa te goveđem odresku s boka što će ih pripremiti poznati glavni kuhar Tomislav Nikšić.

Potrebni sastojci:

50 g kozjeg sira
4 jaja
70 g maslaca
50 g glatkog brašna
0,25 l mlijeka
1 žlica senfa
majčina dušica
0,175 l vrhnja za kuhanje
1 glavica češnjaka
0,1 l ulja

240307,239401,237528,231105

Priprema:

Na laganoj temperaturi kuhajte češnjak u ulju dok ne omekša, cca 20-ak minuta, procijedite i zgnječite u pastu.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Odvojite jaja i izdrobite kozji sir. Maslac rastopite na umjerenoj temperaturi i dodajte brašno te miješajte dok se ne poveže pa dodajte mlijeko.

Miješajte cca tri minute i maknite s vatre, dodajte žumanjke, senf, 2/3 paste od češnjaka i majčinu dušicu, 2/3 sira, zatim posolite i popaprite po ukusu. Miješajte dok se sir ne rastopi.

S malo soli u drugoj posudi istucite bjelanjke električnim mikserom u snijeg. Nježno umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka. Rasporedite smjesu u šest vatrostalnih posudica, zatim ih stavite u posudu i podlijte vrućom vodom da budu do pola u njoj. Pecite 20-ak minuta, a zatim ostavite 30-ak minuta da se ohlade u otvorenoj pećnici.

Zakuhajte vrhnje, dodajte preostali češnjak i majčinu dušicu, a zatim podgrijte souffle u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva.

Poslužite s vrućim vrhnjem.