NEODOLJIV RECEPT

Sočno čokoladno srce sa sorbetom od malina

13.02.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Tim restorana OXBO Urban Bar & Grill hotela Doubletree by Hilton osmislio je afrodizijački jelovnik za Valentinovo na kojem se nalazi i sočni čokoladni kolač s osvježavajućim sorbetom od maline koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima

Zaljubljeni parovi, između ostalog, moći će uživati i u bijeloj juhi od rajčice i bosiljka uz pjenicu od tartufa te goveđem odresku s boka što će ih pripremiti poznati glavni kuhar Tomislav Nikšić.
Potrebni sastojci za čokoladni kolač

125 g maslaca
100 g tamne čokolade (70% kakao)
15 g kakao u prahu
100 g glatkog brašna
5 g praška za pecivo
200 g šećera
2 jaja
40 ml brandy
100 ml vode
30 ml kave

Sastojci za čokoladnu glazuru:

50 ml vrhnja za šlag
50 g tamne čokolade (70% kakao)
10 g maslaca

Sastojci za sorbet od malina:

100 g šećera
100 ml vode
250 g malina

Priprema

Pomiješaju se maslac, čokolada, šećer, brandy, voda i kava u zdjeli na laganoj vatri. Navedene sastojke grijati i miješati sve dok se ne postanu jedna cjelovita masa. Smjesu ostaviti da se malo pothladi te joj potom dodati brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu, koji se zajedno miješaju. Nakon toga u smjesu dodati dva cijela jaja te ih lagano umiješati. Peći u kalupu na 160°C nekih 30 minuta.

Prokuhati na laganoj vatri vrhnje kojem se potom dodaje čokolada i maslac te se sve zajedno miješa dok se čokolada ne otopi. Pripremljenom glazurom preliti prethodno pripremljena čokoladna srca.