UZ POSEBNE KARTICE

Slovenska skijališta nude popust za domaće i strance

26.11.2008 u 14:53

Bionic
Reading

Zbog bojazni da bi u ovogodišnjoj sezoni mogli imati smanjeni posjet vlasnici slovenskih skijališta po prvi put uvode kartice kojima nešto veći popust mogu dobiti domaći skijaši, a nešto manji i stranci

S jednogodišnjom karticom 'Active Slovenia', koja se može nabaviti za 20 eura, domaći skijaši mogu na svim skijalištima relativno skupe dnevne karte od prosječno 28 eura dobiti s 20-postotnim popustom. Istom karticom mogu dobiti i 5 posto popusta na ostale usluge u skijaškim centrima, izjavio je za ljubljansko 'Delo' direktor skijaških rekreativnih centara Dušan Božičnik.

Druga, tzv. turistička skijaška kartica bit će dostupna i strancima po cijeni 159 eura, pojasnio je Božičnik. Njome se stranci šest dana mogu 'besplatno' skijati na bilo kojemu od skijališta u Sloveniji, a nakon toga mogu ostvarivati i popust od 20 posto pri kupnji dnevnih karata.

Zbog tzv. 'zelenih zima' iz prijašnjih godina, kad je snijega bilo malo, sada većina skijališta u Sloveniji imaju tzv. sniježne topove kojima se može pokriti 70 do 80 posto svih skijaških pruga, a u zadnjih godinu dana obavljena je i modernizacija infrastrukture na više skijališta, osobito blizu Ljubljane i Maribora.