KORISNI SAVJETI

Slavni Michael Kors otkrio tajne dobrog stila

09.11.2017 u 06:48

Bionic
Reading

Michael Kors, proslavljeni njujorški dizajner poznat po bezvremenskim komadima prepoznatljivog američkog stila nadahnutim glamurom, jedan je od najutjecajnijih kreatora u modnom svijetu, a njegove kreacije već desetljećima oduševljavaju zaljubljenice u modu

Ponuda na tržištu nikad nije bila bogatija, pa američki kreator čiju odjeću nose između ostalih prva dama Melania Trump, glumica Blake Lively ili Gwyneth Paltrow, kaže kako je vrlo ponosan kad netko odabere nešto s njegovim potpisom.

'Danas smo postali na neki način prezasićeni svime. Stoga ukoliko netko nosi neku moju kreaciju, jasno mi je da sam napravio dobar posao', kaže dodajući kako se uvijek trudi kombinirati glamur, seksipil i praktičnost.

  • +2
Michael Kors Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kors koji je od djetinjstva bio fasciniran modom, voli povezanost sa stvarnim životom.

'Sve kreacije koje vidite na mojim modnim revijama, nalaze se u trgovinama i žene ih nose na ulicama diljem svijeta. Ako vidim ljude na ulicama Pariza, Tokija ili New Yorka u svom dizajnu, onda znam da sam napravio dobar posao', kazao je jednom prigodom Kors otkrivši kako su na njegovu inspiraciju oduvijek veliki utjecaj imali i način odijevanja njegove majke, bake, tete…

  • +60
Michael Kors Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dizajner s bogatim iskustvom koji je odjenuo Michelle Obamu za njezin prvi službeni portret u legendarnu crnu haljinu bez rukava, otkrio je nekoliko bezvremenskih tajni dobrog stila.

Smatra kako je danas moda fleksibilnija nego u prošlosti.

'Sviđa mi se što modna pravila više nisu toliko stroga kao nekad. Recimo nor. da crvenokose ne smiju nositi crveno... To je nešto kao plavuša u žutom, bez obzira na sve ja obožavam crvenokose u crvenom. Kad god vam netko kaže da ne možete nešto nositi, uvijek postoji način kako možete', objašnjava.

  • +6
Melania Trump u Michael Kors outfitu u posjetu Belgiji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ističe kako u stvaranju outfita veliku ulogu igraju odgovarajuća šminka, frizura, miris…

'Sve je to dio jedne modne usklađene modne priče', kaže on.

U torbici bi svaka djevojka i žena morala imati tri stvari, savjetuje Kors.

'Modno osviještena djevojka i žena u svojoj bi torbi morala bi uvijek imati bronzer kako bi se uz par poteza četkom postignuo zdravi izgled, neutralni ruž u nijansi koja joj dobro stoji i omiljeni parfem kao svoj zaštitni znak kako bi si podignula raspoloženje uz par kapi. To su osnovni kozmetički proizvodi koji vam trebaju bez obzira idete li na posao, u teretanu ili večernji izlazak. Parfem je moćan modni dodatak, koristite ga uvijek. Zahvaljujući mirisnoj čaroliji možete se začas bolje osjećati', objašnjava dizajner.

  • +6
Blake Lively na reviji Michael Korsa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Make up po njemu treba biti izbalansiran - iskombinirajte minimalizam i maksimalizam.

'Radi se o balansu yina i yanga. Stoga ako imate naglašene oči, ostatak lica neka bude minimalno našminkan. Takvog se pravila držim i u modnim kombinacijama: bogato ukrašene hlače možete nositi sa sportskim sweatshirtom', otkriva kreator.

Sličan princip ima i za slaganje oufita. 'Smatram da nikad ne treba sve pokazati. U tome je upravo čar. Ako imate otkrivene noge, nosite konzervativni top, a uz široke hlače, kratku majicu ili nešto s dekolteom', savjetuje kreator.

Fashionisticama preporučuje da nikako ne bježe od zlata.

'Smatram kako uz prave detalje, možete izgledati potpuno drukčije. Npr. ako stavite malo zlatnog highlighera, vaše će lice zasjati novim sjajem. Zlatni detalji poput naušnica odličan su modni dodatak – i ne, nisu samo za večernje prigode. Ili ako nosite zlatne tenisice: to je glamurozno, zabavno, optimistično… Svatko dobro izgleda s nekim zlatnim detaljem', rekao je slavni kreator.

Biti seksi, kaže on, isključivo je stvar samopouzdanja.

'Mnoge misle kako je seksi obuti najviše štikle ili provokativnu haljinu, ali za mene je to stvar stava. Ako ste u cipelama koje vas ubijaju ili imate haljinu u kojoj se ne usudite okrenuti, to utječe na vaše samopouzdanje i ne osjećate se poželjno i seksi. Pogledajte Angelinu Jolie koliko pršti samopouzdanjem i kad je odjevena u tajice i udobnu tuniku. To je za mene seksi', iskren je Kors.