SVI IH VOLE

Slavne cure ne izlaze iz ružnih natikača koje su osvojile svijet

03.06.2017 u 13:56

Bionic
Reading

Trendi natikače ravnih potplata osvojile su modni svijet i ne namjeravaju sići s trona popularnosti. Da su prepoznatljive birkenstockice još uvijek totalno kul, dokazuju i slavne holivudske ljepotice poput Julije Roberts, Amy Adams ili Elle Fanning

Prepoznatljive šlape ovog njemačkog brenda s dugogodišnjom tradicijom doživjele su nevjerojatnu transformaciju unazad nekoliko godina, postavši apsolutni must have. Trend su odmah prihvatili mnogi high street brendovi, ali i poznate modne kuće.  

Ove udobne natikače na osobit način kombiniraju potplat, podnožje, remenje i kopču kako bi se stvorila jedinstvena estetika, a iz brenda objašnjavaju kako svaki dio ima svoju svrhu, dakle tamo je iz određenog razloga kako bi se osigurala udobnost prilikom nošenja.

Stopalo u ovoj šarmantnoj ljetnoj obući zadržava prirodan oblik pa u birkenicama nećete sigurno osjetiti umor niti neugodu prilikom nošenja.

Fashionistice su već nekoliko sezona lude za birkenstokicama jer se odlično uklapaju u svaki stil. Strogih pravila nema jer odlično izgledaju s dugim suknjama, modernim trapericama kraćih nogavica, vrućim hlačicama, minicama…  

  • +8
Slavne dame u udobnim natikačama Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Julia Roberts ih je kombinirala s izblijedjelim trapericama i kul vestom, a jednako dobro funkcioniraju i sparene s vrućim hlačicama, kako ih nosi manekenka Toni Garrn.

Ukoliko vam je dosta žuljeva, natisaka ili bolova u stopalima, vjerujemo da ćete rado uskočiti u ovu obuću koju su nekad nosili samo turisti treće dobi, a danas uživaju kultni status.

Njemačka ortopedska obuća danas se prometnula u trendi modni dodatak koji s velikim guštom nose i poznate zaljubljenice u modu, poput Jessice Albe i Vanesse Hudgens, koje obožavaju trendi model Arizona s dva velika remena.

Zanimljivo je da je prvi model natikača Birkenstock proizveden još 1964., a donedavno su bile rezervirane samo za neohipije i vegetarijance, pa su čak američki konzervativci 2004. skovali naziv 'Birkenstock liberali'.