YASMIN LE BON

Slavna manekenka iskreno o menopauzi: Oslabilo mi je pamćenje i osjećala sam se prazno

29.01.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Prelijepa Yasmin Le Bon, jedna od najljepših britanskih manekenki svih vremena, koja i danas, u 53., privlači poglede gdje god da se pojavi, iskreno je progovorila o tome kako je menopauza utjecala na njezin život

Ulazak u menopauzu za većinu je žena vrlo neugodno iskustvo, a o ovom je problemu iskreno progovorila i atraktivna Engleskinja iranskog podrijetla.

Supruga Simona Le Bona, pjevača legendarnog britanskog benda Duran Duran, kaže kako je menopauza utjecala i na slabljenje njezinog pamćenja, ostavivši je s osjećajem praznine.

  • +8
Yasmin Le Bon Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U 80-ima jedna od najbolje plaćenih manekenki na svijetu otkrila je kako je osjećala bolove u cijelom tijelu.

U vrlo iskrenom intervjuu za časopis Red manekenka poznata po svojoj egzotičnoj ljepoti i predivnom osmijehu rekla je: 'Menopauza je zapravo prva gadura. Sve vas boli, umorni ste, zlovoljni i osjećate se nekako prazno. Ne sjećate se gdje ste parkirali auto, zaboravili ste da ste zakazali pregled kod liječnika... Zato je bitno razgovarati o tome kako bi se žene informirale. Mojim kćerima sam govorila o tome jer ne želim da budu nepripremljene.'

  • +11
Duran Duran Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Gavin Elder/duranduran.com

Yasmin sa Simonom ima tri kćeri: Amber, 28, Saffron, 26, i Talullah, 23, a u braku su već 32 godine.

Tajna njihovog braka je, kako je objasnila, u komunikaciji.

'Ništa dobro se nikad nije izrodilo iz bijesa, ali isto tako ni iz tišine. U braku ili u vezi nikad nemojte ostavljati stvari neizrečene. Život je prekratak. Kada želite eksplodirati od bijesa, duboko udahnite. Kad ste u dugom i dubokom odnosu, ovakve situacije se moraju riješiti na drukčiji način', rekla je ova ljepotica koja je s 18 godina ušla u svijet mode.

Svoju zavidnu liniju održava zdravom prehranom s puno voća i povrća. 'Nemojte izbjegavati masnoće poput maslinovog ili kokosovog ulja, maslaca, ulja orašastih plodova. Vaše tijelo to treba. S godinama smanjujte unos pšeničnih proizvoda, a čuvajte se i previše kvinoje', kaže lijepa Yasmin.