ZA VEGANKE

Slavna glumica inicirala online skupljanje majčinog mlijeka

02.07.2013 u 06:31

Bionic
Reading

Premda nije toliko bizarno koliko se na prvi pogled čini, glumica Alicia Silverstone doista je pokrenula originalan projekt. Naime, organizirala je inicijativu dijeljenja majčinog mlijeka za majke veganke koje imaju problema sa stvaranjem mlijeka za svoje bebe

Slavna glumica i majka jednogodišnjeg Bear Blua na svom je blogu napisala da će s projektom Kind Mama Milk Share sve majke koje imaju problema sa stvaranjem mlijeka biti mirne i sigurne jer će moći koristiti mlijeko od žena koje vode isti 'životni stil'.

'Budući da smo mi zajednica prekrasnih ljudi koji prepoznaju važnost hrane za zdravlje, pozivam vas da poduprete mame i bebe kojima treba pomoć u ovom najvažnijem periodu u njihovom životu', napisala je na svojoj stranici.

Na ovu je ideju došla nakon što se njezina prijateljica veganka, koja je prethodno kirurški smanjila grudi, strašno mučila s mlijekom za svoju bebu i nije mogla doći ni do kakve pomoći.


Ovako Silverstone potiče veganke da ostavljaju informacije imaju li viška mlijeka, kao i one kojima je to potrebno.

Ovo nije potpuna novost – New York Times je nedavno pisao kako online banke mlijeka postaju sve popularnije. No i to ima svojih opasnosti s obzirom na to da se mlijekom mogu prenijeti i bakterije i bolesti, poput HIV-a.

Alicia Silverstone je 2009. godine izdala knjigu, 'The Kind Diet' o veganskoj prehrani, a i ne skriva neke nekonvencionalne metode odgoja sina. Primjerice, uvijek prvo prožvače hranu prije nego što je da sinu.