RECEPTI ČITATELJA

Slasna i osvježavajuća torta s kupinama

12.07.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Proljeće je kao stvoreno doba za ukusne i slatke voćne torte. Sezona bobičastog voća otvara nebrojene mogućnosti pripreme deserta, a lagana torta sa sirom i kupinama svakako bi se trebala naći i na vašem meniju

Sastojci za podlogu:
400 grama integralnih keksa
100 grama otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
200 grama usitnjenih svježih kupina
200 ml slatkog vrhnja
1 vrećica želatine

Priprema podloge:
400 grama integralnih keksa smrviti i pomiješati sa 100 grama otopljenog maslaca. Smjesu staviti na dno kalupa za tortu i ostaviti sat vremena u hladnjaku.

Priprema kreme:
200 grama svježeg sira izmiksati sa 100 grama šećera. Dodati 200 grama usitnjenih svježih kupina. 200 ml slatkog vrhnja izmiksati u čvrst šlag. Sve zajedno pomiješati i dodati vrećicu rastopljene želatine (rastopiti prema uputama s vrećice).

Kremu staviti na podlogu od keksa u kalupu za tortu i ostaviti nekoliko sati u hladnjaku. Pažljivo odvojiti od kalupa i prije serviranja preliti rastopljenom tamnom čokoladom.

Recept za krem tortu od kupina poslala nam je Sanja Kruljac iz Zagreba


Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala