ELLE MACPHERSON

'Skinut ću se do kraja, ali pod svojim uvjetima'

24.11.2011 u 09:55

Bionic
Reading

Biti na naslovnicama i slušati komplimente o svojoj ljepoti je lijepo, no znati izvući dobar novac iz toga, e to zna Elle Macpherson

Naime, nakon što se 1994. pojavila u filmu 'Sirens', lijepu su manekenku, s nadimkom The Body, počeli proganjati slini fotografi u nadi da će je slikati golu.

'Promislila sam - OK, hoćete me vidjeti golu, ali onda će to biti prema mojim uvjetima', otkrila je Elle za Telegraph.

Nakon toga kontaktirala je s fotografom Herbom Rittsom s kojim je dogovorila slikanje. Rezultat su njezine gole fotografije objavljene u Playboyu. Elle je postavila tako visoke uvjete da je od zarade kupila novu kuću mami.

Lijepa manekenka pokazala je da ima nos za biznis i kada je shvatila da od komplimenata nema ništa te je počela tražiti postotak od zarade.

'Shvatila sam da raditi bez dijeljenja profita za mene više nije prihvatljivo', rekla je manekenka, dodajući da je trebala nešto opipljivije od pukih komplimenata na račun izgleda.

Nastavila se pojavljivati na naslovnicama časopisa poput Voguea, Harper's Bazaara i Sports Illustrateda, a paralelno je lansirala svoju kozmetičku liniju, zatim liniju donjeg rublja, na kojoj neumorno i predano radi svaki dan. Stekla je milijune, nekoliko posjeda, još uvijek vodi svoj biznis, ali se iz gušta bavi i modelingom. Bravo, Elle.