DIZAJNERI IH VOLE

Široke traperice definitivno su novi modni hit

19.09.2014 u 16:03

  • +56

Milano Fashion Week

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Tjedan mode u Milanu predstavio je nove modne trendove za nadolazeću sezonu

Gucci je u prvi plan stavio šarenilo boja i vintage modu, ali i udobne baggy traperice zbog kojih bismo već sljedeće godine mogli zaboraviti na one skinny kroja. Romantične bluze, svilene haljinice sa zanimljivim printevima u kombinaciji s krznenim prslucima i puno brušene kože, oduševit će ljubiteljice ležernog boemskog stila.

Romantici se okrenula i dizajnerica Alberta Ferretti koja je bila inspirirana hippy erom kasnih 60-ih i ranih 70-ih. Izblijedjele traperice, romantični svjetovi, brušena koža i pastelni tonovi prevladavali su njezinom novom kolekcijom.

Karl Lagerfeld je za Fendi predstavio kolekciju u kojoj su se posebno isticale mini haljine A kroja, mini kožne suknje i uske kožne jaknice na kojima se isticale zanimljive laserski izrezane orhideje, motiv koji se provlačio kroz cijelu kolekciju.

Uske haljine, široke suknje ili one uske midi dužine, kaput A kroja s tri četvrt rukavima, samo su dio nove Pradine kolekcije koja je ipak najveću pozornost posvetila odabiru tkanina, ne krijući da joj je trenutačna inspiracija ručni rad. Zbog toga je u novoj kolekciji htjela prikazati suprotnost između nježnih prozirnih materijala uz koje je kombinirala kapute i pulovere.