ukusno i brzo

Sir koji se nikad ne biste sjetili pohati

05.07.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Tko može odoljeti siru koji se savršeno rastapa u ustima – još ako je i pohan? Pronašli smo najjednostavniji način pripreme.

Izvana hrskavi, iznutra meki… Pripremite savršene pohane trokutiće od sira, jednostavnije je nego što mislite!

Poslužite li ih uz osvježavajući dip, pečene paprike, ajvar ili pikantni umak, dobili ste idealan zalogaj za ljetna druženja. Sve što vam treba je pakiranje Sirelina topljenog sira u trokutićima i nekoliko sastojaka koje sigurno već imate u hladnjaku.

Sastojci:

1 pakiranje topljenog sira Sirela Picok Dimsi u trokutićima

2 jaja

prstohvat soli

za prženje: brašno, krušne mrvice, ulje

Topljeni sir izvadite iz zaštitnih folija. Pripremite u jednom tanjuru brašno, u drugom jaja koja ste malo posolili i dobro izmutili vilicom te u trećem tanjuru krušne mrvice.

Ispanirajte trokutiće sira na sljedeći način: svaki trokutić uvaljajte u brašno, potom u jaja pa u mrvice. Onda još jednom ubacite u jaja te ponovite valjanje u mrvice kako biste dobili hrskaviju panadu.

U dubljoj tavi zagrijte ulje za pohanje, ubacite panirane trokutiće sira i pržite jednu do dvije minute uz jedno okretanje.

Izvadite na kuhinjski papir koji će upiti višak ulja, potom ih nabodite na štapiće i poslužite uz omiljeni umak.

Još sirnih priča i savjeta o sirevima od salata do deserta otkrijte na www.sirevi.hr.

Volite sir u svim izdanjima? Savjeti za pripremu jela od sira i vodiči za kombiniranje s drugim namirnicama čekaju vas na www.sirevi.hr.