NEVIĐENO IZDANJE PJEVAČICE

Severina pozirala s odrubljenom glavom kao Saloma

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.09.2010 09:07
  • Objavljeno 08.09.2010 u 07:44
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Akademski slikar Dimitrije Popović angažirao je Severinu kao okosnicu za svoj novi ciklus za biblijski lik Salome
Dimitrije Popović

Dimitrije Popović

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Premda je prvo surađivao s jednom plesačicom i jednom balerinom, slikar Dimitrije Popović ipak je odlučio za svoj novi ciklus od stotinjak radova ulja na platnu, crteža i objekata na temu Salome angažirati pjevačicu Severinu.

Obijesna Saloma zatražila je od svog poočima Heroda Antipe glavu Ivana Krstitelja kao nagradu za ples sedam velova. Saloma je dobila što je tražila - Krstiteljeva glava završila je na pladnju, a Saloma u (pop)kulturi...

Rekao je za SeveFanClub da je odabir pao upravo na nju zbog izgleda, izražavanja kroz pokrete i privlačne energije pune senzualnosti. 'Severina je izvrsna kao model. I izvrsno je izrazila ono što sam želio odnosno tražio od nje. U ovom ciklusu su upravo došli do izražaja njezine glumačke kvalitete koje je posvjedočila u teatru i na filmu', rekao je Popović.

Severinu smatra vrhunskom profesionalkom zbog čega je s njom bilo lagano surađivati te su realizirali sve što su dogovorili.

'Ciklus Salome čini stotinjak radova ulja na platnu, crteža i objekata. Posebnu cjelinu u okviru spomenutog ciklusa čine oslikane fotografije sa Severininim likom', dodao je Popović za stranicu SeveFanClub.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi