PODUZMITE NEŠTO

Šest znakova da je vaš modni stil jednostavno grozan

11.10.2013 u 09:25

Bionic
Reading

Jeste li se ikada pogledali u ogledalo i posumnjali u svoj modni ukus? Ako jeste, to je savršeno normalno i znači da je potrebno unijeti neke promjene u garderobu

U većini slučajeva znate ako vam određeni odjevni predmet ne pristaje, čak iako ne znate točno što ne valja. Kako biste bili sigurni da izgledate elegantno i privlačno, morate najprije znati je li vaš modni ukus dobar. Stoga je vrlo važno znati prepoznati znakove lošeg modnog ukusa. Ako se naučite odijevati i birati odjeću u pravom stilu, izdvajati ćete se iz mnoštva, a stil odijevanja učinit će vas elegantnima u svakoj prilici. No kako poboljšati svoj stil odijevanja?

Modna osviještenost
Smisao za odijevanje najbolji je kada je osoba svjesna najnovijih trendova u svijetu mode. Kako biste si znali odabrati najnovije komade i kombinacije, svakako je dobro znati kakve haljine, košulje, cipele, boje i dizajni su trend. Naravno, ne treba uvijek bespogovorno slijediti modne trendove, ali odabrati pomalo od onoga što vam paše, malo dorađeniju klasiku, iz svakoga trenda uopće nije loša ideja.

Garderoba
Ormar govori milijun stvari o načinu odijevanja. Pažljivo ga promotrite i ispitajte svoju kolekciju odjeće. Izgleda li privlačno? Uključuje li najnovije modne trendove? Da li biste se ugodno osjećali pokazujući svoj ormar modnom dizajneru ili čak svojim prijateljima? Ako doista mislite da vam je garderoba neprivlačna i ako vam se ne sviđa većina odjeće, vrijeme je za promjenu.

Mišljenje
Kakvo je vaše mišljenje o modi? Ako smatrate da ne znate puno o modi i osjećate se neugodno davati modne savjete ili vas pak nitko tko nikada ni ne pita, vjerojatno vaš modni stil baš i nije najbolji. Vaš stav o modi izražen je kroz ono što nosite, a ako nemate jasan stav o modi, to znači da ono što nosite baš i nije najbolji izbor.

Modni dodaci
Ako nemate dovoljno modnih dodataka, to na određeni način može značiti da vam stil odijevanja baš i nije najbolji. Gotovo svaki odjevni predmet izgleda bolje ako je ukomponiran s kakvim modnim dodatkom. Kolekcija sandala, sunčanih naočala, sandala, torba i naušnica u velikoj mjeri određuje stil odijevanja. Ako vam nedostaje tih modnih dodataka, vjerojatno vam stil i nije baš za modnu peticu.

Greške i nedostaci
Koliko često ste shvatili kako ste se potpuni krivo odjenuli, ali nakon što ste već izašli iz kuće? Ako nedostatke i nesavršenosti u svom modnom stilu neprestano uočavate, odjevni stil vam je vrlo vjerojatno grozan. Ako vas na loše odijevanje upozoravaju i prijatelji i poznanici, a nepoznati ljudi na cesti vaš čudno gledaju, tada vam je sigurno potrebna velika promjena.

Odlazak u šoping
Kada idete u kupnju, kako odabirete odjeću? Jeste li neuredni? Jeste li neodlučni ili pak točno znate što želite? Ako shvatite da niste u mogućnosti odabrati dobru odjeću za sebe, vjerojatno ne znate što tražite. Iako ponekad možete kupiti odjeću impulzivno, uvijek se potrudite pronaći nešto s dozom elegancije. Osim toga, ako ne znate kakve tkanine tražite, vrlo je vjerojatno da ćete uvijek završiti s pogrešnim krpama u vrećici. Loše tkanine neće poboljšati modni stil. Uzmite si vremena i odaberite pravu odjeću koja vam pristaje i koja vam je u skladu s građom.