IZBJEGNITE KOŠARICU

Šest najčešćih razloga zbog kojih ćete dobiti nogu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.04.2012 07:28
  • Objavljeno 10.04.2012 u 07:28
par svađa veza

par svađa veza

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

U sretnoj ste vezi i generalno je sve kako treba - ponekad ima trzavica, ali u kojoj vezi ih nema? I onda odjednom dobijete nogu, a da vam nije jasno što se dogodilo... Evo šest najčešćih razloga prekida među parovima

Da je ljubav slijepa, sigurno ste čuli već mnogo  puta. A kada odjednom ostanete bez voljene osobe, u šoku ste jer ste mislili da je u pitanju prava ljubav. Divine Caroline ima listu šest najčešćih razloga zbog kojih veze pucaju. Provjerite jesu li su i vama ovi propusti na kraju slomili srce.

1. Tajne

On je bio tako drag i dobar, ali bio je jako tajnovit. Jedan od primjera je da on nikada ne želi zapaliti cigaretu ispred roditelja ili popiti pivo da ne naruši imidž dobrog dečka, pa se zato skrivate iza kuće usred noći poput djece. Ali, osim tajni pred roditeljima, otkrili ste da on ima tajne i pred drugim ljudima i na kraju ste i sami upleteni u njegove igrice. Osim toga, ako svima ima nešto kriti, nakon nekog vremena se pitate što krije vama? Osoba koja širi mrežu laži prema svim ljudima koji ga u životu okružuju ne može imati kvalitetan odnos s drugima.

2. Ljubomora

Je li vam ikada palo na pamet da partnera/icu odmah po dolasku kući pitate gdje i s kim je bio/bila? Iako vam se ponekad čini da izražavate neopasnu dozu ljubomore te ne ugrožavate vezu, vrlo brzo ćete shvatiti da ste u krivu. Čim se osjetite ugroženo, ljubomorni crvić počinje vas kopkati i sve češće razmišljate gdje se trenutno nalazi voljena osoba, s kim je i što radi. Vrlo brzo pretvorit ćete se u paranoičnu osobu i gnjavit ćete partnera/icu i sami sebe dok on ili ona ne povuče granicu i pokažu vam vrata.

tinkstock

tinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Jeste li ljubomorni?
3. Religija

Postoji mnogo mladih ljudi koji su odgajani u nekoj vjeri, ali kad se osamostale ne polažu posebnu pažnju na religiju niti se opterećuju vjerskim opredjeljenjem voljene osobe. I tako sve prekrasno funkcionira dok jednog dana jedna strana ne shvati da će vjersko uvjerenje biti bitno za budući zajednički život i obitelj. Nažalost, ponekad obje strane na kraju zaključe da su razlike prevelike i da se ne mogu odreći svojih uvjerenja ili prihvatiti drugu vjeru, pa je prekid jedino logično rješenje.

4. Obiteljski problemi

Vjerojatno ste čuli za tezu da u svoj život ne primate samo osobu koju volite, već i cijelu obitelj. Kad je veza u nekoj zreloj fazi i poznajete obitelj partnera/ice, nemoguće je da vaše mišljenje o njima ne utječe na odluku radi li se o osobi s kojom biste proveli ostatak života i kako će on izgledati. Teško je čuti takvu vijest, ali ako vas dragi ostavlja zbog nametljivih i dominantnih roditelja jer mu se čini da će oni sve kontrolirati, zapitajte se želite li takav život i suprotstavite se na vrijeme.

5. Brak

Ova stavka malo više se tiče dama jer one češće žele bračnu zajednicu i vjenčanje. Ukoliko prečesto pričate o vjenčanici koja je idealna za vašu figuru, a on izbjegava takve razgovore, nemojte se začuditi kada kaže da mu treba predah. To ne znači da vas ne voli, ali jednostavno imate različite ciljeve i on se ne vidi u bračnoj zajednici. Jedino što vam preostaje jest biti zahvalni na tome što vas nije duže zavlačio te vam ostaje vremena tražiti novu sreću.

6. Nova ljubav

Najgori način prekida definitivno je nevjera. Uživate u vezi i mislite da je sve u najboljem redu. Štoviše, već ste se nekoliko puta zamislili ispred oltara i odjednom, umjesto čarobnih riječi, voljena osoba govori da su se stvari promijenile te je netko drugi popunio vaše mjesto. Sve što možete učiniti jest reći da vi niste gubitnik u cijeloj priči te proći proces prebolijevanja i započeti život ispočetka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!