RECEPTI ČITATELJA

Servirajte rajčice kao zavodljive gljive

27.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

'Zavodljive gljive vrlo su dekorativan prilog svakom jelu, pogotovo kad vam dođu gosti. Jednostavno, ukusno i lijepo za oko', uvjerila je nas, a sigurno će i vas, čitateljica Vesna iz Pule

Sastojci za ovu poslasticu:

-14-15 manjih rajčica
-14-15 jaja
-pola tube majoneze
-10 listova zelene salate

Priprema:

Skuhajte jaja na tvrdo, a kad se ohlade, oljuštite koru. Nožićem odrežite vrh svakom jajetu posebno, tako da, kad ga se okrene, može stajati samostalno. Rajčice operite te ih prerežite napola, a zatim ih izdubite tako da izgledaju kao kapice. Očistite i operite salatu te isijecite na komadiće. Na velikom ovalnom tanjuru napravite postelju od salate i na svako jaje stavite kapicu od rajčice, tako da formirate gljivu. Na svakoj kapici od rajčice istisnite male dekorativne ukrase - točkice od majoneze iz tube. Gljive posložite na postelju od salate i dobili ste lijep, dobar i dekorativan prilog bilo kojem jelu.

Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, pošaljite ga i osvojite poklon tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.