BAJKOVITA HALJINA

Senzacionalno izdanje Michelle Obame

20.09.2016 u 11:53

Bionic
Reading

Približavanjem datuma odlaska Baracka Obame iz Bijele kuće, modne igrice prve dame SAD-a Michelle Obame postaju sve odvažnije. Nakon što je napravila modni iskorak Guccijevom haljinom koju je odjenula za gostovanje u showu Ellen Degeneres, na gala večeri u Washingtonu pojavila se u jednom od svojih najglamuroznijih izdanja do sada

Michelle Obama jedna je od najbolje odjevenih osoba na svijetu, pa ne čudi što njezin modni stil često uspoređuju s modnom ikonom Jackie Kennedy Onassis. U osmoj godini boravka u Bijeloj kući prva dama pokazuje modnu hrabrost kakva joj je ponekad nedostajala prvih godina suprugova mandata, no kako se bliži datum odlaska iz najpoznatije kuće na svijetu, tako njezin stil postaje sve razigraniji i hrabriji.

Nedavno je oduševila pojavivši se u otkačenoj Guccijevoj haljini oslikanom geografskom kartom Staroga svijeta, a za gala večeru u Washingtonu odabrala je glamuroznu večernju haljinu američkog dizajnera indijskih korijena Naema Khana. Izgledala je senzacionalno u bajkovitoj toaleti bez naramenica s korzetom i srcolikim dekolteom te punom suknjom ukrašenoj uzorkom rukom oslikanih zlatnih listića na crnom tilu.

Ovo nije prvi put da Michelle Obama nosi haljine slavnog indijskog dizajnera; njegovu kreaciju boje šampanjaca nosila je studenom 2009., a u svibnju ove godine nosila je njegovu haljinu spuštenih ramena u nježnoj puderasto roza nijansi. Khanove haljine nosile su i Obamine kćeri, Sasha i Malia, u ožujku ove godine kad su prisustvovale na svojoj prvoj državnoj večeri u Bijeloj kući priređenoj u čast kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Michelle Obama u puderasto roza haljini Naema Khana


Na gala večeri koju je organizirala zaklada Congressional Black Caucus predsjednik Barack Obama održao je govor u kojem je između ostalog zahvalio svojoj supruzi na neizmjernoj podršci koju mu je pružala.

'Blagoslovljen sam što imam suprugu i partnericu na ovom putovanju koje zbog nje izgleda puno lakše, a koja je tako snažna, iskrena i tako lijepa i pametna', rekao je Obama.

Uoči odlaska iz Bijele kuće, najpoznatija prva dama na svijetu pojavila se i na dvije naslovnice, časopisa Essence i InStyle za koji je progovorila o svom hvaljenom modnom stilu.

'Obično se ne zamaram trendovima jer ono što stoji 18-godišnjoj kraljici sebića ne stoji nužno i 52-godišnjoj prvoj dami i majki tinejdžerica kojima pokušava biti životni uzor', rekla je Michelle Obama.

'Moj je stil jako ležeran. Ne nosim šminku, a često nosim majicu i poderane kratke traper hlače ili trenirku jer mi se čini da stalno idem ili dolazim s vježbanja. Volim boje i odjevne predmete u kojima se osjećam dobro, ali privatno preferiram neformalan stil', kaže uvijek dobro odjevena prva dama koja se nada da će se uskoro, kad završi Obamin mandat u Bijeloj kući, moći vratiti anonimnosti i uobičajenom svakodnevnom životu kakav je vodila prije selidbe u Bijelu kuću.