INTERVJU ZA TPORTAL

Seksi kuhar Skoko: Razmišljao sam o napuštanju 'Jezikove juhe'

03.10.2014 u 07:16

  • +2

David Skoko

Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL televizija

Bionic
Reading

Sjajni kuhar David Skoko nova je zvijezda kulinarskog showa 'Jezikova juha', a u razgovoru za tportal otkrio nam je kako se osjeća pred kamerama, što želi postići sudjelovanjem i je li mu drago što je postao miljenik gledateljica

David priznaje da je dugo razmišljao bi li se uopće upustio u projekt 'Jezikova juha' jer je znao da ljudima koji rade i žive od gastronomije u Hrvatskoj želi pomoći, a ne ih samo kritizirati i maltretirati. Njegov uspjeh u kulinarstvu počiva na obiteljskoj tradiciji i lokalnom proizvodu, a on smatra da su ga upravo zbog toga i angažirali, jer bi se svaki restoran trebao povoditi za tim osnovnim pravilima i biti prepoznatljiv. A to u Hrvatskoj nije slučaj.

Po pitanju izvorne emisije, u kojoj je chef Gordon Ramsay itekako oštriji od Davida, on smatra da je njegov socijalni senzibilitet puno jači jer dolaze iz različitih okruženja, ali i drugačijih su svjetonazora pa vrijeđanje i oštre riječi nisu prvi Davidov izbor: 'Želio bih da konstruktivnim kritikama oni postanu bolji, a ne da ja postanem neki über chef koji će maltretirati nespremne ugostitelje.'

U dosad snimljenim epizodama David je već imao dovoljno neugodnih situacija od kojih mu je najgora svakako bila filmska scena s puškom. Naime, za vrijeme snimanja u restoranu Čuček u Đurmancu, doživio je pucnjavu zbog ljubavnog trokuta pa je zajedno s cijelom snimateljskom ekipom bio prisiljen bježati. To ga je toliko izbacilo iz takta da je razmišljao prekinuti sudjelovanje u emisiji: 'Što to meni treba da ja iz neke gastronomske oaze dođem u neki Teksas i da ljudima bude normalno da se puca dok se bere grožđe, radi ljubomornih budala.'

No ima i svijetlih primjera. Skoko je tako posebno pohvalio restoran Pri staroj vuri u Samoboru koji upravo želi stvoriti priču s lokalnim namirnicama i povijesti tog lijepog mjesta, ali rijetko tko ima sluha za njih. Davida su oduševili pozitivnim pristupom koji se bazira na kvaliteti, a ne samo u razlici cijene nabave namirnica i zarade od prodaje.

Kao što je već poznato, gotovo cijela Skokina obitelj bavi se gastronomijom te imaju konobu Batelina, a iako kuha kod kuće, kaže da češće jede hranu koju pripremaju njegova majka i punica. Sa suprugom Anom i dvoje djece tako često jedu kod njegove majke koja kuha domaću i zdravu hranu, a on si može priuštiti da kuha iz gušta jer rado priprema neke neobične namirnice poput ptica budući da voli egzotičnu kuhinju.

Zahvaljujući tom pristupu, dvoje Davidove djece odrasta na domaćoj kuhanoj hrani koja je jednostavna i sezonska, uz puno ribe i povrća. Daleko od toga da vole slatkiše i brzu hranu, ali to su iznimke i svakodnevna prehrana je domaća, što mališani odlično prihvaćaju. 'Ako o bilo čemu razmišljamo intenzivno, to je o onome što jedemo', zaključuje simpatični David te dodaje kako je zajedno sa suprugom i djecom posvećen sportu jer im je uz hranu i to važno za kvalitetniji život.

Budući da se do sada nije našao u ovakvoj ulozi, posebno ne pred kamerama, zgodni kuhar kaže nam da se baš ne osjeća kao riba u vodi, ali gledateljice to sigurno nisu primijetile, jer je već do sada stekao slavu zahvaljujući kulinarskom znanju, ali i stasu.

Simpatični David nije se baš odmah snašao s komplimentima o svome izgledu, ali nam je rekao kako mu je drago čuti ako se vidi njegov trud koji je posvetio svome zdravlju i tijelu pa onda i izgledu iako mu to nije na prvom mjestu. Definitivno mu je drago da dobro izgleda u svojim godinama jer se osjeća kao da ima 18, a samo možemo zaključiti da četrdesete kojima se on približava ni najmanje nisu vidljive na njemu.